MLL haluaa kiittää lapsiystävällisistä teoista Laitilan kirjastonhoitajaa Päivi Salmista

0
Kirjastonhoitaja Päivi Salminen piti viime vuoden syksynä kiitospuheen ennen kesälukukisan arvonnassa voittaneiden palkitsemista. Vuoroaan odottivat onnekkaat Ruska Suoniemi, Ilona Hämäläinen ja Henni Mäkelä, jonka isosisko Tuisku saattoi hakemaan lahjakorttinsa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ja paikallisyhdistykset ovat käynnistäneet kampanjan, jolla halutaan tuoda esiin lapsiystävällisten tekojen merkitystä. Kampanjan aluksi MLL kiittää eri puolilla Varsinais-Suomea toimivia tahoja, jotka työssään ottavat lapset erityisen hyvin huomioon.

MLL:n paikallisyhdistykset ilmiantoivat omilta alueiltaan lapsiystävällisiä yrityksiä, kauppoja ja työntekijöitä. Laitilan seudulta kiitoksiin ylsi kirjastonhoitaja Päivi Salminen . Perusteluina MLL:n Laitilan paikallisyhdistys nimeää lapsiasiakkaiden huomioimisen ja auttamisen.

– Vastaan kirjaston lasten- ja nuortenpalveluista, joten järjestän satutuokioita ja muita tapahtumia lapsille ja lapsiperheille sekä valitsen lainattavaa aineistoa kirjaston kokoelmiin, Päivi Salminen kertoo.

Salmisen mukaan lapsiystävällisten tekojen avulla lapselle viestitään, että hän on tärkeä.

– Se, että lapset pääsevät vaikuttamaan ja heidän mielipiteitään kuunnellaan, kasvattaa heidän itsetuntoaan sekä antaa lapselle tunteen, että on osa yhteisöä. Uskon, että se, miten tulee kohdatuksi, vaikuttaa siihen, miten kohtaa muut nyt ja myöhemmin. Siksi lapsiystävälliset teot ovat tärkeitä sekä lapsille että aikuisille, Salminen kuvailee.

Kirjastonhoitaja Päivi Salmisen lisäksi kiitoksiin ylsivät myös M-Market Paimio, ravintola Pohojanportti Nousiaisissa, Prisma Loimaa, koulutaksikuljettaja Virpi Niemelä Marttilasta sekä ravintola Pancho Villa Raisiossa.

– Vuonna 2020 juhlitaan MLL:n Varsinais-Suomen piirin 70-vuotisjuhlavuotta ja kampanja on osa juhlavuoden toimintaa. Kuulemme usein lapsiperheiltä, miten he toivoisivat lasten nykyistä parempaa huomioonottamista, esimerkiksi julkisessa liikenteessä, ravintoloissa ja kaupoissa. Haluamme kampanjalla kannustaa meitä kaikkia lapsiystävällisyyteen, MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson kertoo.

Lapsiystävällisiä varsinaissuomalaisia toimijoita voi ilmiantaa MLL:n Varsinais-Suomen piirin kotisivuilla osoitteessa varsinaissuomenpiiri.mll.fi.

– Kampanjamme jatkuu joulukuulle asti. Nyt toivomme ihmisten ilmiantavan meille lisää esimerkillisiä yrityksiä ja henkilöitä, jotka tekevät arjessaan pieniä tai isoja tekoja lapsiystävällisemmän yhteiskunnan puolesta, Andersson kannustaa.