MLL jakaa ruokaa perheille korona-ahdingossa – MLL Uusikaupunki mukana paikallisten yrittäjien, Novidan ja kaupungin avustuksella

0
MLL:N Varsinais-Suomen piirin Miia Päiviö ja Jenni Vuorio jakavat ruokaa.

Perjantaina 15.5. vietetään YK:n perheiden päivää, ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri jakaa taas 75:lle varsinaissuomalaiselle perheelle terveelliset 90 euron arvoiset kasvisruokakassit resepteineen. MLL:n Varsinais-Suomen piiri on jakanut Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan myötä yhteensä yli 430 ruokakassia vähävaraisille lapsiperheille alueellamme.

Perheiltä on tullut vuolaasti tämän tapaisia kiitoksia ja kertomuksia taloudellisesta ahdingosta:

– Apua, ihanaa! Nyt tuli itki. Onnen ja kiitollisuuden kyyneleet. Kun tilillä on 2 euroa ja vuokra rästissä, tämä tulee tarpeeseen. En tiedä miten kiittää, mutta teette aivan mahtavaa työtä.

Tämän kampanjan on mahdollistanut MLL:n lisäksi Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradera. Jatko on epävarma ja riippuu siitä, saako kampanja tarpeeksi lahjoituksia jatkaakseen.

Uudessakaupungissa MLL Uusikaupunki ja Varsinais-Suomen piiri osallistuivat myös ruoka-avun jakoon, yhteistyössä Ukipoliksen, ConFUSION Kitchenin, A-Killan ja Asukaluotsauksen kanssa. Siellä jaettiin noin 170 kassin lisäksi myös keittolounaita ja muun muassa pääsiäis- ja vappuyllätyksiä. Näihin avustuksiin osallistuivat Uudenkaupungin kaupunki, ammattiopisto Novida, Laitilan tuorekartano, Vuorelan tila, Pookin herkkutehdas, sekä paikalliset ruokakaupat ja hunajantuottajat.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson haluaa näin YK:n perheiden päivänä lähettää suuret kiitokset kaikille ruoka-avun mahdollistaneille yhteistyötahoille ja lahjoittajille.