Musiikkiopisto palaa lähiopetukseen torstaina

0
Musiikkiopistossa on lähes neljäsataa opiskelijaa. Arkistokuva

Valtioneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti taiteen perusopetuksessa siirrytään lähiopetukseen 14.5. alkaen. Myös Vakka-Suomen musiikkiopistossa valmistaudutaan lähiopetuksen aloittamiseen.

– Varsinaisia eritysjärjestelyitä ei tarvita. Ryhmien osalta väljyyttä haetaan tilajärjestelyillä, musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen kertoo.

Musiikkiopiston oppilaita ohjeistetaan pysymään kotona, mikäli he ovat sairaita.

– Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla musiikkiopistolle, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita, opistolta ohjeistetaan.

Hoitava lääkäri arvioi voivatko riskiryhmiin kuuluvat lapset tai he, joiden lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia, osallistua lähiopetukseen.

Musiikkiopiston toiminnassa vältetään tarpeettomia fyysisiä kontakteja eikä isoja yhteistilaisuuksia järjestetä. Opettajian kokoukset järjestetään ensisijaisesti etäyhteyden avulla. Opiston ohjeistuksissa muistetaan myös hyvästä käsihygieniasta. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, mutta on mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta.

– Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten näppäimistöjen, tablettien tai pianojen ja flyygelien koskettimet puhdistetaan aina käyttäjien välillä.