Poliisi jakeli Uudessakaupungissa ajokieltoja: Papereihin merkittiin muun muassa päihtynyt trukinkuljettaja, rattijuoppo, murto vapaa-ajan asuntoon ja takaluukuton auto.

0
Arkistokuva

Keskiviikkoyöllä ennen neljää Uudessakaupungissa Lokalahdentiellä poliisipartio pysäytti uusikaupunkilaisen nuoren miehen kuljettaman henkilöauton. Mies puhalsi 0.37 mg/l.

Poliisi vei hänet poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0.33 mg/l. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Poliisipartio antoi miehelle rangaistusvaatimuksen tiedoksi rattijuopumuksen ja kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta.

Tiistaina 19. toukokuuta iltapäivällä yhden aikaan Uudessakaupungissa teollisuusyrityksen työntekijä ajoi päihtyneenä trukilla yrityksen pihalla. Paikalle kutsuttu poliisipartio puhallutti miehen, ja tulos oli 1.26 mg/l.

Poliisi vei miehen tarkkuusalkometrikokeeseen poliisiasemalle. Sen tulos oli 0.98 mg/.

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Saman päivän iltana ennen yhdeksää Uudessakaupungissa Viikaistenkadulla poliisipartio pysäytti harjavaltalaismiehen kuljettaman auton, josta puuttuivat rekisterikilvet, katto ja takaluukku. Myös suuntavilkut olivat toimimattomat.

Mies puhalsi nolla promillea, mutta huumausaineen pikatesti oli positiivinen bentsodiatsepiinien osalta. Mies oli ajokiellossa.

Lisäksi ilmeni, että autoon oli hieman aiemmin Laitilassa tankattu polttoainetta, ja ostos oli jätetty maksamatta. Poliisi vei miehen verikokeisiin ja määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon.

Auton kyydissä oli kolme matkustajaa. Autoa kuljettanutta miestä poliisi epäilee rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta sekä näpistyksestä.

Viikonloppuna 16.–17. toukokuuta Uudessakaupungissa Lepäistentien varrella on murtauduttiin vapaa-ajan asuntoon. Sisällä murtautujat sotkivat paikkoja. Mahdollisesti anastetusta omaisuudesta ei ole tietoa.