Pyhäranta maksaa etäkoululaisille ruokakorvausta

0
Kouluruoka on poikkeusoloissa järjestettävä vain lähiopetukseen osallistuville. Pyhärannassa etäoppilaat ovat voineet hakea lounaan koulusta kotiin ja nyt kunta päätti, että vaihtoehtoisesti voi saada 1,5 euron suuruista kouluruokakorvausta.

Kunnat ovat korvanneet erilaisin tavoin koronakriisin vuoksi etäopetukseen siirtyneille oppilaille puuttuvaa kouluruokailua. Jossain kunnissa oppilaat voivat hakea kotiin koululta ruokakasseja ja osassa kuntia myös etäkoulua käyvillä oppilailla on ollut mahdollisuus osallistua kouluruokailuun.

Laitilassa oppilaiden perheille on annettu maksusitoumuksia ruokakauppoihin ja Pyhärannassa puolestaan on linjattu, että kaikista kolmesta alakoulusta on voinut tilata koulupäivinä lounaan noudettavaksi kotiin.

Pyhärannassa on mietitty myös rinnakkaista toimintamallia, sillä kaikilla oppilailla ei ole ollut mahdollisuutta noutaa lounasta koululta kotiin. Kunta onkin päättänyt ottaa rinnalle myös sen vaihtoehdon, että oppilaiden perheille maksetaan kouluruokakorvausta.

Mikäli koululta ei lounasta ole noutanut, voi kouluruokakorvausta saada takautuvasti 18.3. alkaen. Korvausta voi saada ensi viikon keskiviikkoon saakka, sillä torstaina oppilaiden on tarkoitus palata takaisin lähiopetukseen kouluille.

Pyhärannan kunnanhallitus päätti kouluruokakorvauksen määräksi 1,50 euroa koulupäivältä.

Kunnilla ja koulutuksen järjestäjillä ei ole velvollisuutta järjestää kouluruokailua niille, jotka opiskelevat etänä. Oikeutettuja kouluruokaan ovat opetus- ja kulttuuriministerin mukaan vain ne lapset, jotka saavat lähiopetusta poikkeuksen perusteella.