Rami Rafaelilla livestream-konsertti Laessaaren kappelissa

0
Korona tyhjensi Rami Rafaelin keikkakalenterin, mutta sunnuntaina hän esiintyy livestream-ilmaiskonsertissa.

Vaan luovuta en.

Se on laitilalaisen laulajan Rami Rafaelin tänä keväänä valmistuneen uuden kappaleen nimi, jonka ensiesitys kuullaan laulajan livestream-konsertissa äitienpäivänä tulevana sunnuntaina kello 18.

Esitys kuvataan Laessaaren kappelissa ilman yleisöä, mutta se on katsottavissa seurakunnan Youtube-kanavalla.

Nousiaislaisen sanoittajan Päivi Jalon teksti osuu mitä parhaimmin nyt elettävään korona-aikaan, vaikka sen tekeminen sai alkunsa ennen poikkeusolojen alkamista.

Rami Rafael on uudesta kappaleesta innoissaan ja hän uskoo, se koskettaa varmasti muitakin. Biisin tarina alkoi, kun Päivi Salo oli Rami Rafaelin joulukonsertissa viime vuonna.

– Päivi oli ensimmäistä kertaa konsertissani, ja hän kysyi sen jälkeen, onko minulla levytys mielessä. Vastasin, että jos on hyvä kappale, niin miksipä ei.

Laulaja avasi sanoittajalle tuntojaan ja ajatuksiaan siitä, millaista sanomaa hän haluaa välittää kuulijoille.

– Elämä on välillä aikamoista taistelua, mutta luotan siihen, että hyvä aina voittaa lopuksi.

Sanoittaja otti kopin laulajan puheista ja teki sanat, jotka tuntuivat laulajasta heti omilta. Sävelen on tehnyt Teemu Koivula .

– Laulu kertoo siitä, että pitää uskoa tulevaisuuteen vaikeinakin aikoina. On itse asiassa aika ihmeellistä, että tämä laulu tehtiin juuri nyt, kun elämme tätä poikkeuksellista aikaa.

Konsertissa kuullaan keväisiä lauluja ja äitienpäiväkin on otettu kappalevalinnoissa huomioon.

– Yhteistyö seurakunnan kanssa on upea juttu. Tämä on ensimmäinen livestream-keikkani, ja mukavaa kun se hoidetaan teknisesti vimpan päälle, laulaja kehuu.

Seurakunta on hyödyntänyt korona-aikana Youtube-videopalvelua muun muassa jumalanpalveluksien ja konserttien välittämisessä suorana.

Videoihin voi palata myös myöhemmin, sillä ne löytyvät tallenteina Youtubessa. Linkki videoihin löytyy myös seurakunnan sivuilta.

Rami Rafaelin koronakevät on sujunut perheen ja työn parissa. Perheen kolmas lapsi, Nilo syntyi viime syksynä.

– Nilo on autuaan tietämätön koronasta ja on tyytyväinen, kunhan on ruokaa ja rakkautta tarjolla, laulaja kuvailee.

Laulaja opiskeli kymmenen vuotta sitten lähihoitajaksi, ja työskentelee Uudenkaupungin vammaispalveluissa. Laulajan töitä hän tekee myös tiiviisti, tosin nyt koronan takia se on jäänyt vähemmälle.

– Kevään aikana 40 keikkaani on peruttu koronan takia, laulaja kertoo.

Tulevaa esiintymistään hän odottaa innolla, ja laulajan Facebook-päivityksen perusteella siihen on odotettavissa paljon kuulijoita.

Bravo , Hienoo , Upeeta , Oi ihanaa , kommentoivat laulajan Facebook-seuraajat Rami Rafaelin konsertti-päivitystä.

Laulaja on vinkannut myös paikallisia hoivakoteja tulevasta konsertistaan, ja hän toivoo, että ikäihmisetkin pääsisivät konserttiin mukaan.

Rami Rafaelin livestream-konsertti katsottavissa suorana kello 18 alkaen seurakunnan Youtube-kanavalla äitienpäivänä. Linkki löytyy seurakunnan verkkosivuilta.

Konsertti on maksuton. Vapaaehtoisen tuen voi osoittaa Kirkon kotimaanavun kautta paikallisiin kohteisiin.