Uimahalli aukeaa kesäkuussa – Palkkeessa valmistaudutaan jatkamaan toimintaa asteittain

0
Laitilan uimahalli, liikuntasalit ja -hallit ovat suljettuja ainakin ensi viikon.

Julkiset tilat, kuten uimahallit, nuorisotilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset sekä kirjastot voivat avata ovensa kesäkuun alusta alkaen.

– Uimahalli aukeaa kesäkuun alusta ja on auki juhannukseen asti, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo.

Laitilan nuorisotyöntekijä Noora Mantere kertoo, että Laitila odottaa aluehallintovirastolta ohjeistusta tilojen avaamisesta. Ohjeistus on luvattu tämän viikon aikana.

Laitilan monipalvelukeskus Palke voi myös valtioneuvoston linjauksen jälkeen jatkaa toimintaansa kesäkuun alusta alkaen kunhan huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta.

– Palke 7:n käyttäjien kohdassa haasteena on, että halaaminen tulee ihan luonnostaan ja huomaamatta, Palken johtaja- ja sosiaalipalveluohjaaja Anitta Keskitalo sanoo.

Maanantaina sosiaali- ja terveysministeriö antoi toimintaohjeet työkeskustoimintaan.

– STM:n ohjeiden mukaisesti toimintaan otetaan ensiksi henkilöt, jotka asuvat yksin tai vanhempiensa kanssa. Asumisyksiköissä on tukea tarjolla henkilökunnan toimesta ja myös Palken ohjaajien palveluja jalkautetaan tarpeen ja toiveiden mukaan kuitenkin siten, ettei toiminta altista riskiryhmiä, Keskitalo kertoo.

Keskitalo kertoo, että Palke 5:ssä on ollut pienimuotoisesti toimintaa lähes koko ajan.

– Haastetta tuo siellä puolestaan se, että alihankintatöitä meille tuottaneet yritykset ovat ajaneet toimintaa alas, joten töiden saaminen tekijöille tulee olemaan haastavaa. Meillä on onneksi uusia suunnitelmia toiminnan laajentamiseksi. Kaikki tehdään, että saadaan työt mahdollisimman hyvin käyntiin.