Uki Strike e-urheiluturnaus täyteen ennätysajassa

0
Vuoden 2019 Uki Strike -kisassa Laitilan pojat Luka Tähtinen (takana vasemmalla), Lauri Laivoranta, Nico Kaitila (edessä vasemmalla), Oskari Paavola ja Leevi Nykänen eivät pärjänneet, mutta turnaus antoi motivaatio harjoitella enemmän. Arkistokuva: Jussi Arola

Uusikaupunki järjestää historiansa toisen Counter Strike e-urheiluturnauksen viime syksyn hienosti onnistuneen turnauksen innoittamana. Edeltäjäänsä suurempi Uki Strike toteutetaan yhteistyössä Assemblyn kanssa touko-kesäkuussa.

Alkuperäinen tarkoitus oli järjestää turnaus Uudenkaupungin jäähallissa, mutta poikkeusolojen takia päädyttiin verkossa pelattavaan turnaukseen.

Nuorten keskuudessa suosittu genre sai elinkeinojohtaja Jarkko Heinosen innostumaan turnauksen järjestämisestä.

– Onhan tämäntyyppinen valtakunnallinen näkyvyys mitä parhainta markkinointia kaupungillemme. Ollaan juuri siellä missä nuoretkin ja tuetaan nuorten harrastamista paikallisesti, alueellisesti ja kansallisestikin, kertooHeinonen.

Turnaukseen järjestetään kaikille suomalaisille avoimet karsinnat 24. ja 31. toukokuuta.

Karsinnoista etenee kolme joukkuetta kesäkuun 6. päivänä pelattavaan varsinaiseen turnaukseen. Lisäksi turnauksen voitosta on kutsuttu kamppailemaan edellisen Uki Striken voittajajoukkue, uusikaupunkilainen Babypower. Turnauksessa kisataan 2000 euron arvoisesta palkintopotista, johon sisältyy viisi konepaikkaa lokakuussa järjestettävään Assembly Summer -tapahtumaan.

Turnauksen nuorissa herättämä kiinnostus on yllättänyt järjestäjät positiivisesti.

– Lähdimme tavoittelemaan turnauksen karsintoihin 32 joukkuetta, mutta kaikki 256 karsintapaikkaa varattiin täyteen vajaassa kahdessa viikossa. Kun kaikissa joukkueissa on vähintään viisi pelaajaa, on meillä molemmissa karsinnoissa yli 600 osallistujaa, iloitsee järjestelyissä mukana oleva TVT-suunnittelija Janne Kari .

Varsinainen turnaus striimataan 6.6. kaupungin YouTube ja Assemblyn Twitch -kanaville.

Pelien juontamisesta vastaa Tomi “Tombha” Rinne, jonka ilmiömäinen selostus tuo oman mausteensa turnaukseen. Intensiivisen selostuksen mukana lajiin vihkiytymätönkin pystyy helposti seuraamaan turnausta.

Ensi kerralla tavoitteena on järjestää turnaus Uudessakaupungissa.

– Hyvin järjestetylle turnaukselle, jossa tarjotaan amatööripelaajille ammattitason puitteet ja tunnelma on selvästi kysyntää. Kun turnaus pelataan taas livenä, saamme pelaajat ja heidän vanhempansa sekä muun yleisön saapumaan paikan päälle kaupunkiin. Turnauksen ohella ajatuksena on järjestää iso lan-tapahtuma nuorille, kertoo Heinonen.