Uudenkaupungin historiallinen sihy-hanke lähes valmis alkamaan

0
Uudesta sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta suunnitellaan paitsi koulua, päiväkotia, kirjastoa, uimahallia, liikuntakeskusta ja kansalaisopistoa myös koko kaupungin olohuonetta.

Uudenkaupungin historian suurin rakennushanke on urakkasopimuksen allekirjoitusta vaille valmis alkamaan. Uudenkaupunin kaupunginvaltuusto valitsi huhtikuussa uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen elinkaarihankkeen urakoitsijaksi ja palvelutuottajaksi SRV Rakennus Oy:n. Kaupunki tiedottaa, että hankkeen sopimukset pyritään allekirjoittamaan lähiaikoina. Hankkeen alustava kustannusarvio noussee 50 miljoonaan euroon.

Tulevasta keskuksesta löytyy tiloja muun muassa kirjastolle, päivähoidolle, perusopetukselle, toisen asteen koulutukselle, kansalaisopistolle, taiteen perusopetukselle sekä liikunnalle. Keskuksesta löytyy jatkossa myös kaupungin uimahalli. Päiväkodissa on tilat 87 lapselle. Yhtenäiskoulun 800 oppilaalle ja lukion 200 opiskelijalle suunnitellut tilat on suunniteltu siten, että ne ovat muunneltavissa tarpeen mukaan muun muassa siten että ne mahdollistavat opiskelun sekä yksin että erikokoisissa ryhmissä.

Sivistys- ja hyvinvointikeskus on tarkoitus rakentaa yhdistämällä taselaina- ja leasingrahoitus. Liikuntatilat rahoitetaan taselainalla ja muut tilat, muun muassa oppimisen ja kasvun tilat, leasingrahoituksella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki maksaa liikuntatilat omasta kassasta eli lainarahalla ja koulutukseen tarkoitetut tilat ja niiden ylläpito vuokrataan urakoitsijalta.

Sivistys-

 

ja hyvinvointikeskus

Urakoitsija ja palvelutuottaja on SRV Rakennus Oy.

Arkkitehtisuunnittelu Arkkitehdit von Boehm-Renell Oy.

Rakennuksen pinta-ala on ulkomitoista laskettuna 22 500 neliötä.

Rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021 ja sen odotetan valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus toteutetaan elinkaarimallilla. Mallissa palvelutuottaja vastaa kiinteistön suunnittelusta, rakentamisesta, ylläpidosta ja kiinteistöpalveluista.