Valtuusto valitsee maanantaina uuden kaupunginjohtajan – hallituksen yksimielinen esitys on Lauri Kattelus

0
Laitilan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että uudeksi kaupunginjohtajaksi valitaan Lauri Kattelus.

Laitilan kaupunginhallitus esittää, että Laitilan uudeksi kaupunginjohtajaksi valitaan Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok). Turun kaupunginhallituksen johtaminen on kokopäivätyö, ja Kattelus aloitti tehtävässä kesäkuussa 2017.Kattelus, 31, on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri.

Valtuusto valitsee Laitilan uuden kaupunginjohtajan ensi maanantaina 1.6.

Loppusuoralle Katteluksen kanssa etenivät Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija, Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juuso Alatalo (sdp), vuodesta 2014 Tammelan kunnanjohtajana toiminut Kalle Larsson sekä Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela. Heidät kaikki oli kutsuttu valtuuston kuultavaksi viime sunnuntaina.

Laitilan kaupunginhallitus esittää Katteluksen valintaa yksimielisesti.

– Hallitus sai evästystä päätöksentekoon valtuustoryhmiltä sen jälkeen, kun ehdokkaat olivat olleet valtuuston kuultavina. Selkeän enemmistön viesti oli se, että asetutaan Katteluksen taakse, mutta toki muitakin näkemyksiä oli, Laitilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto kertoo.

Hän kuvaa loppusuoralle edennyttä nelikkoa kovatasoiseksi.

– Heillä kaikilla on selkeästi erinomaisia vahvuuksia jollain osa-alueilla. Tässä on eri näkökulmista harkintaa ja vertailua tehty jo pitkään ja Katteluksella on ominaisuuksia, jotka näyttävät painavan vaakakupissa eniten, Kuusisto luonnehtii.

Hänestä Katteluksen valteiksi nousevat esimerkiksi hänen vahvuuksiensa tasapainoisuus sekä yhteistyökykynsä.

– Se, että hän on jo useamman vuoden toiminut Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana, kertoo osaltaan sekä hänen osaamisestaan että henkilökohtaisista ominaisuuksistaan.

Kuusisto kertoo, että valintaprosessissa on kuultu luottamushenkilöiden lisäksi myös esimerkiksi kaupungin johtoryhmää sekä pääluottamusmiestä.

– On mietitty sitä, millaista kaupunginjohtajaa Laitila nyt tarvitsee.

Laitilassa johtavat viranhaltijat ovat vaihtuneet muutaman viime vuoden aikana melko tiuhaan. Kuusisto kertoo, että kaupunginjohtajan virkaa hakeneilta on myös kysytty heidän ajatuksistaan sitoutua Laitilaan.

– Kysyimme asiaa ihan suoraan. Esimerkiksi Kattelus vastasi, että hänen tavoitteenaan on tehdä pidempi virkaura Laitilassa, Kuusisto kertoo.

Kuusisto uskoo Katteluksen olevan ehdokas, jonka taakse valtuuston enemmistön on helppo asettautua.

– Katsotaan rauhassa valtuuston nuijan kopautukseen saakka, mutta olen luottavaisin mielin, että kaupunginhallituksen esitys tulee valtuustossakin menestymään.

Uuden kaupunginjohtajan on määrä aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Siihen saakka kaupunginjohtajan tehtäviä hoitavat tekninen johtaja Mika Raula 10.6.–19.7. välisenä aikana sekä sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ajalla 20.7.–31.8.

Kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorana Laitila TV:n kaapelikanavalla sekä Laitila TV:n Youtube-kanavalla.