Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto jakoi 1,4 miljoonaa tukea – Maestro Markukselta ja Fiktion Faktalta Morjens! -laulukirja

0
Kärkihankeapurahan, 40 000 euroa, Varsinais-Suomen rahasto myönsi dosentti Liisa Seppäselle hänen arkeologian alan tutkimushankkeelleen Turun Pyhän Hengen hautausmaan historiasta ja alueelle haudattujen vainajien ajoittamisesta.

Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto jakoi tämän kevään jakokierroksella yhteensä lähes 1,4 miljoonaa euroa apurahoina ja opintostipendeinä Varsinais-Suomessa asuville tai syntyneille hakijoille sekä maakunnassa tehtävään tai siihen kohdistuvaan tieteelliseen tutkimukseen, taiteelliseen työhön ja muuhun kulttuuritoimintaan.

Kärkihankeapuraha myönnettiin dosentti Liisa Seppäselle arkeologiseen tutkimukseen. Arvostetun Elias Lönnrot -mitalin saivat Matti ja Teppo Ruohonen ”jokapäiväisestä työstä ja suurten tunteiden tulkinnasta”. Koronapandemian takia perinteistä vuosijuhlaa ei tänä vuonna pidetty.

Laitilan seudulla vaikuttavien muusikko Markus Rantasen ja kirjailija Marko Laihisen duo Maestro Markus ja Fiktio Fakta sai apurahaa Yleisrahastosta 9 500 euroa. He saivat apurahan kuvittaja Elina Jasun kanssa Morjens!-laulukirjan valmistamiseen.