Verenluovutus Laitilassa tiistaina – Verta tarvitaan erityisesti helatorstain jälkeisellä viikolla

0
Laitilassa pääsee luovuttamaan verta säännöllisin väliajoin. Kuva: Veripalvelu

Koronapandemia vähensi aluksi sairaaloiden verenkäyttöä, kun kiireettömiä leikkauksia peruttiin. Nyt sairaalat ovat kuitenkin jälleen palaamassa normaaliin toimintaan, ja se näkyy verivalmisteiden kasvavana tarpeena. Verenluovuttajia tarvitaan nyt kaikista veriryhmistä.

Laitilassa verenluovutukseen pääsee Urheilutalolla tänään tiistaina kello 13–18 osoitteessa Urheilutie 9. Erityisesti helatorstain jälkeisellä viikolla tarvitaan enemmän luovuttajia sairaaloiden veren tarpeen turvaamiseksi.

Verenluovutuksessa palvellaan ensisijaisesti ajanvarauksella Veripalvelun verkkosivujen kautta niin veripalvelutoimistoissa kuin verenluovutustilaisuuksissa.

– Verenluovutukseen voi edelleen tulla turvallisin mielin. Käytössämme on pandemian aikaiset varotoimet, joiden avulla pystymme esimerkiksi rajoittamaan luovutustiloissa olevien ihmisten määrää, Veripalvelu tiedottaa.

Veripalvelu on ottanut käyttöön sähköisen terveyskyselyn, mikä tarkoittaa että verenluovutuspaikalla ei enää voi täyttää paperista kyselylomaketta. Sähköisen terveyskyselyn voi täyttää jo kotona. Tiedot poistuvat järjestelmästä, jos henkilö ei tulekaan luovuttamaan.

Lomakkeeseen pääsee Veripalvelun etusivulta. Lomake on mahdollista täyttää myös paikan päällä Veripalvelun laitteilla.