Eskarilaisia siunattiin koulutielle – Soukaisten koulussa ei enää ensi syksynä ole esikouluryhmää

0
Seurakuntapastori Riikka Hietanen antoi siunauksen turvallisen matkan päästä. Siunattavina olivat Mikael Lehtonen (oik.), Albert Helkkula, Florinna Haalisto, Josefiina Rautoma, Isabella Rantapere, Anastasia Kyrkkö, Maija Salminen, Ninnalotta Arokoivu, Mila Venho ja Aino Vuorio. Äärimmäisenä oikealla esikoulun opettaja Mira Laine ja taustalla kyläkoulujen rehtori Noora Vesterinen.

Soukaisten esikoululaiset siunattiin koulutielle lauantaina. Siunauksen toimitti seurakuntapastori Riikka Hietanen . Pastorin viulukoteloon kiinnitetty ja lapsia ihmetyttänyt punainen sydänilmapallo sai selityksen, kun Hietanen vertasi sitä taivaallisen isän huolenpitoon.

– Taivaan isä on luvannut huolehtia meistä kaikista. Hänen siunauksensa leijuu tämän ilmapallon lailla jokaisen repun ja jokaisen koululaisen yllä. Siunaus merkitsee varjelusta ja turvaa. 

Kaikki Perttelin kirkon pihalle turvaväleihin asettuneet lapset saivat siunauksen erikseen, nimeltä mainiten. Koska huoltajat eivät poikkeustilanteen takia voineet osallistua tilaisuuteen, kyläkoulujen rehtori Noora Vesterinen taltioi sen myöhemmin katsottavaksi.

Soukaisten koulussa ei enää ensi syksynä ole esikouluryhmää. Vesterisen mukaan virallista päästöstä esikoulun lopettamisesta Soukaisissa ei ole tehty.

– Sivistystoimen palvelusuunnitelmassa tavoitteena on kuitenkin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yhdistäminen eli esikoulu käytäisiin päiväkodin yhteydessä.