Haastepyöräily saavuttanut huiman suosion korona-aikana – Laitila sijalla viisi

0
Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Tänä vuonna Haastepyöräilyssä on mukana 31 kuntaa Lounais-Suomesta. Vapusta juhannukseen sijoittuva haastepyöräily on perinteikäs pyöräilykampanja, jota halukkaat kunnat jatkavat aina elokuun loppuun asti.

Haastepyöräily on saavuttanut huiman suosion korona-aikana. Kampanjan puoleen väliin mennessä on poljettu 389 287 pyöräilykilometriä. Vastaava luku viime vuonna oli 80 000 kilometriä.

Haastepyöräilyn suoritukset kirjataan nyt netti- ja mobiilikirjauksina. Tämän vuoksi tilannetta voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Mobiilisovelluksen voi tallentaa kännykkään ja haastepyöräilykuvakkeen voi ottaa puhelimen työpöydälle, josta saa nopeasti tehtyä kirjauksen, eli sinne voi kirjata minkä pituisen pyöräilymatkan vaan.

Kunnat kisaavat alle ja yli 5000 asukkaan sarjassa. Isojen kuntien kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä Pori. Samassa sarjassa polkeva Laitila on sijalla viisi noin 22 500 kilometrillään Porin, Huittisten, Rauman, Kokemäen ja Kankaanpään takana. Uudessakaupungissa kilometrejä on saatu kasaan reilut 8 100.

Alle 5000 asukkaan kuntien sarjaa johtaa Siikainen. Pyhärannassa ei ole innostuttu kilometrien merkkaamisesta, sillä kunnalla on koossa kilometrejä vasta kymmenen.

Tästä näet reaaliaikaisen tilanteen.

TAUSTAA

-Tapahtuma järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa.

-LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja.

-Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.