Jo toinen kesä ruokakaupassa– Laitilan Sanomien Kesä töis -sarjassa tutustutaan kaupan töihin

0
Hyllytyksestä haastavaa tekee tuotteiden paikan löytäminen.

Tinja Jalonen

Saana-Tuulia Salonen työskentelee tänä kesänä Laitilan S-Marketissa. Työ on ollut tähän mennessä hieman haastavaa esimerkiksi tavaroiden hyllyttämisen ja yleisten toimintatapojen osalta, sillä kauppa ei ollut hänelle ennestään tuttu.

Muuten työ on kuitenkin vaikuttanut oikein mukavalta. Saana työskenteli edellisenä kesänä Prismassa, joten hänellä oli jo valmiiksi kokemusta kaupan alasta mutta vain kassatyöntekijän näkökulmasta.

Tänä kesänä hänen työnkuvansa on monipuolisempi verrattuna edelliseen, koska nyt hän työskentelee sekä kassalla että myymälän puolella hyllyttämässä tuotteita.

Työt S-Marketissa alkoivat toukokuussa ja jatkuvat elokuuhun. Viikon aikana töitä tulee tehtyä keskimäärin 30 tuntia. Tuotteiden hyllyttämisestä puhuttaessa hän kertoo hedelmien ja vihannesten olevan helpoimpia.

Mihinkään erityisen vaikeaan hyllytettävään Saana ei ole ainakaan vielä törmännyt. Työt ovat muuten vastanneet hänen odotuksiaan hyvin, mutta yllättävää on ollut myymäläpuolen töiden fyysinen raskaus.

Saana kertoo myös kassalla työskentelyn olevan mielekästä ja vielä helppoakin, sillä viime kesänä sitä tuli jo harjoiteltua.

Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on?

– No vielä ei oikein mitään mutta varmaan kotona oloa ja lähikaupungeissa kiertelyä.

Mitä sinulla on ollut eväinä töissä?

– Vaihtelevasti vähän kaikkea. Lyhyinä työpäivinä yleensä hedelmiä ja jogurttia.

Millainen työympäristö on ollut?

– Tosi mukava. Kaikkien kanssa on tullut vähän juteltua ja joidenkin kanssa tietysti enemmänkin.