Jyskeen jalkapalloilijat aloittivat kautensa korona-rajoitusten lievennysten jälkeen

0
Pamauksen Juho Romppanen valmistautumassa antamaan vapaapotkua. Jyskeen puolustus selvitti tilanteen väljemmille vesille.

Ensimmäisenä Jyskeen joukkueista pelinsä aloittivat torstaina 11.6. 12-vuotiaiden tyttöjen joukkue Laitilan upeakuntoisella keskuskentän nurmella. Tyttöjen vastustaja, TPS Turusta, osoittautui liian kovaksi vastukseksi Jyskeen tytöille. Hienoa joukkuepeliä pelannut TPS vei pelistä pisteet Turkuun maalein 0–4.

Saman ikäluokan poikajoukkue matkasi avauspeliinsä perjantaina 12.6. Porin Herralahteen FC Jazzin vieraaksi. Tahtipuikkoa pelissä heilutti Jyske ja Julius Lukkala , joka neljällä tekemällään maalillaan takasi Jyskeen voittolukemat 6–3. Maalinteossa onnistuivat myös Eevert Lehtola ja Kasperi Mikola .

Vuotta nuoremmat Jyskeen pojat aloittivat valmentajiensa Joni Vuorisen ja Petri Seppälän johdolla sarjakautensa Turun Urheilupuiston yläkentällä. Jyske kohtasi sunnuntaina 14.6. turnausmuotoisessa pelisysteemissä aamun ja päivän aikana PaiHan (Paimio), La-Pan (Punkalaidun), Peimarri UTD:n (Paimio) ja LoPS:n (Loimaa). Jyske pelasi tasapelit PaiHan (0–0) ja La-Pan (1–1) kanssa, otti 2–0 voiton Peimarista ja kärsi niukan 1–0 tappion LoPS:lle. Tappiopelissä Jyskeelle siunaantui lukuisia hyviä maalintekotilanteita, mutta tällä kertaa rouva Fotuna suosi loimaalaisia.

Jyskeen nuorin piirin pelejä pelaava joukkue on 7-vuotiaat pojat. Poikia valmentavat Risto Raivio ja Joni Vuorinen. Pojat pelasivat niin ikään turnausmuotoiset pelinsä Turussa sununtaina 14.6. Poikien neljästä pelistä kolme päättyi tappioon, mutta Peimari Unitedia Jyske pöllytti maalein 8–2.

P12-joukkue pelasi Salmisen Jykken ja Lockmerin Krisun johdolla avauskotipelinsä Tuunan tekonurmella maanantaina 15.6. Jyske kohtasi pelissä naapurikunta Euran ylpeyden Euran Pallon. Tasaisen pelin käänsi Jyskeen voitoksi avauspelissäkin maaleja heiluttanut Julius Lukkala. Juliuksen kaksi maalia, Jyskeen maalilla loistanut Onni Salminen ja koko joukkueen uhrautuva puolustuspelaaminen takasivat Jyskeen pojille täyden pistepotin maalein 2–1.

Jyskeen miehet aloittivat omat pelinsä Länsi-Suomen kutosessa tiistaina 16.6. Laitilan keskuskentän nurmella. Peliä edelsi ilmaa huuhtova vesisade, joka loppui sopivasti alkuvihellykseen mennessä. Joukkue oli kutsunut paikalle sponsorinsa katsomaan peliä ja joukkue halusi myös kiittää sponsoreitaan pienellä lahjalla.

Tälle kaudelle Jyskeen ja UPK:n yhteistyö otti jälleen yhden askeleen eteenpäin, kun naapurikuntien miesten joukkueiden välille solmittiin farmisopimus. Sopimus mahdollistaa pelaajaliikennettä seurojen joukkueiden välillä. Jyskeen vastustajaksi peliin oli saapunut Turun maaseutujoukkue Paattisten Pamaus.

Talvella Jyskeen riveissä futsalissakin maaleja mättänyt Severi Marttila (UPK) näytti pelin alkuhetkistä alkaen nopeuttaan ja rakenteli tukun maalipaikkoja itselleen ja muille Jyskeen pelaajille. Riittävästi, kun tekee töitä, tulee palkintokin ja lopulta Seve teki pelissä hattutempun, kun peli päättyi Jyskeen 6–2 voittoon.

Jyskeen kokoonpanon nuoriso-osaston onnistuminen pelissä oli lupauksia herättävää, kun maalinteossa onnistuivat Veeti Nummila ja Joona Saloma . Sinetin pelille pukkasi upean keskityksen jälkeen Joni Laiho. Jyskeen maalilla Petri Seppälä otti kiinni ne, jotka olivat otettavissa. Avausmaalin Pamaus niittasi rangaistuspotkusta ja toisen täydellisen keskityksen jälkeen takatolpalta.

Keskiviikkona 17.6. oli Tuunan tekonurmella kahden pelin ilta, kun Jyskeen P12 Black-joukkue kohtasi ensin paikallisvastustaja UPK:n. Pelissä UPK osoittautui liian kovaksi vastustajaksi Jyskeelle ja voitti pelin lukemin 0–5.

Illan toisessa matsissa Jyskeen P17-joukkue kohtasi LTU/Lieto yhteisjoukkueen. Peli eteni pitkään 0–0 tilanteessa, kunnes vieraat saivat Jyskeen maalille sekavan tilanteen ja lopulta pallo kimposi melkein maaliviivalle Akseli Huopalahden jalkaan ja siitä Jyskeen maalilla loisto-otteita esittäneen Veeti Toivosen selän taakse.

Toisen puoliajan alkuun vieraat onnistuivat vielä toistamiseen, kun Oskari Klemolan tarkka laukaus upposi Jyskeen maaliin. Pienestä kokoonpano-ongelmasta kärsinyt sitkeä Jyskeen joukkue ei antanut periksi.

Arthur Rämönen karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon takuuvarmasti LTU/Liedon maaliin, kun peliaikaa oli vielä puoli tuntia jäljellä. Tasoihin Jyskeen toi Ilari Lehtola , jolla oli helppo työ niitata pallo maaliin vieraiden maalivahdin torjunnan jälkeen. Tilannetta edelsi Akseli Lähteenmäen loistava pelinluku ja pallonriisto. Akseli syötti pallon Niklas Antolalle , jonka pienestä kulmasta laukoman pallon LTU/Liedon maalivahti torjui Ilarin jalkaan. Lopputuloksena oli pelin kulun mukainen 2–2 tasapeli.

Mika Lintula