Laitilan kaupungille avustusta nuorten kerhotoimintaan

0
Laitilan nuorisotyö sai 8 700 euroa avustusta nuorten kerhotoimintaa varten. Kuva: Laura Vuola

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yli kolme miljoonaa euroa valtionavustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan ja julkaisseet tiedotteen myönnetyistä avustuksista viime perjantaina.

Laitilan kaupungin nuorisotoimelle on myönnetty 8 700 euron avustus kerhotoiminnan järjestämiseksi. Nuorisotoimen kerhotoiminnan tavoitteena on tarjota Laitilan nuorille mielekästä ja ohjattua vapaa-ajantoimintaa, jossa on mahdollisuus toimia ryhmässä vertaisten kanssa.

Nuorisotoimi on aiemminkin toteuttanut lasten ja nuorten kerhoja, ja saadun avustuksen myötä tätä toimintaa voidaan toteuttaa entistä tavoitteellisemmin ja pitkäjänteisemmin.

– Nuorten ääni on keskiössä, kun toteutettavia kerhoja aletaan suunnitella, toteaa nuorisopäällikkö Noora Mantere ja kehottaa kaikkia Laitilan nuoria olemaan yhteydessä kerhotoiveista.

Alueelta myös toinen hanke sai Lounais-Suomen aluehallintoviraston avustuksen. Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys sai 4 800 euroa avustusta kerhotoimintaan ja päiväleireihin.

Jaettua avustusta on kohdistettu toimintaan, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Avustusta on kohdistettu toimintaan, joka on kaikille avointa ja luo osallistumismahdollisuuksia harrastuksiin.

Avustetun toiminnan tulee olla säännöllistä, pitkäjänteistä ja laadukasta. Toisaalta avustusta on myös suunnattu arkiviikon kattaviin päiväleireihin, joilla lapset ja nuoret saavat aktiviteettien ohella päivälounaan.