Laitilan uusi perusturvajohtaja valitaan ensi viikolla – vt. sotejohtaja Sari Koski eteni soveltuvuusarviointivaiheeseen

0
Laitilan sote-johtajan virka tuli avoimeksi, kun tehtävää hoitanut Jussi Mattila valittiin Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajaksi.

Laitilan kaupunki on saamassa ensi viikolla uuden johtajan sosiaali- ja terveystoimen sektorille. Rekrytointiprosessi on edennyt haastattelujen kautta soveltuvuusarviointivaiheeseen ja mukana on kolme ehdokasta: Laitilan ikäihmisten palvelujohtaja, vt. sote-johtaja Sari Koski, Säkylän sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas ja Hattulan perusturvajohtaja Anitta Leinonen.

Soveltuvuusarviointien tulokset esitellään kaupunginhallitukselle ylimääräisessä kokouksessa ensi viikon torstaina 25. kesäkuuta ja samassa kokouksessa kaupunginhallitus päättää viran täytöstä.

Virka oli haettavana 7. kesäkuuta saakka ja hakijoita oli 17. Heistä haastatteluihin kutsuttiin soveltuvuusarviointeihin edenneen kolmion lisäksi Anna Isoviita Pomarkusta, Jussi Merikallio Helsingistä ja Kati Rekola Turusta.

Kaupunginhallitus on käsitellyt sosiaali- ja terveysjohtajan viran nimikkeen muuttamista toukokuussa. Hallitus totesi, ettei sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajalta vaadita sosiaalitoimen johtavan viranhaltijan pätevyyttä, koska toimialalla on sosiaalilain mukainen johtava sosiaalityöntekijä. Niinpä nimikekin voidaan muuttaa – ja hallitus onkin jo rekrytointivaiheessa käyttänyt virasta sosiaali- ja terveysjohtajan / perusturvajohtajan nimikettä.

Näyttää siltä, että sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajan virkanimike on muuttumassa sosiaali- ja terveysjohtajasta perusturvajohtajaksi.

Laitilan kaupunki käynnisti sosiaali- ja terveysjohtajan haun sen jälkeen, kun virkaa hoitanut Jussi Mattila irtisanoutui huhtikuussa. Mattila valittiin Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajaksi. Mattilan viimeinen työpäivä Laitilan palveluksessa oli 31.5.