Lauri Kattelus on Laitilan uusi pomo

0

Laitilan kaupunginvaltuusto päätti tänä iltana valita yksimielisesti Lauri Kattelu ksen , 31,(kok)Laitilan kaupunginjohtajaksi. Hän on työskennellyt vuoden 2017 kesäkuusta lähtienTurun kaupunginhallituksenpuheenjohtajana.

Kattelus on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri. Ennen kaupunginhallituksen puheenjohtajan pestiä hän työskenteli muutaman kuukauden ajan Turun aikuiskoulutussäätiössä asiantuntijana ja sitä ennen noin 1,5 vuoden ajan kokoomuksen eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä.

Laitilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto kommentoi viime viikolla Laitilan Sanomille , että Katteluksen valteiksi kaupunginjohtajakisassa nousivat hänen vahvuuksiensa tasapainoisuus sekä yhteistyökykynsä.

Johtavat viranhaltijat ovat vaihtuneetLaitilassatiuhaanviime aikoina.Kuusiston mukaankaupunginjohtajan virkaa hakeneilta on kysytty heidän ajatuksistaan sitoutua Laitilaan.

– Kysyimme asiaa ihan suoraan. Esimerkiksi Kattelus vastasi, että hänen tavoitteenaan on tehdä pidempi virkaura Laitilassa, Kuusisto kertoi.

Loppusuoralle Katteluksen kanssa etenivät Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija, Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juuso Alatalo (sdp), vuodesta 2014 Tammelan kunnanjohtajana toiminut Kalle Larsson sekä Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela .

Uuden kaupunginjohtajan on määrä aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Siihen saakka kaupunginjohtajan tehtäviä hoitavat tekninen johtaja Mika Raula 10.6.–19.7. välisenä aikana sekä sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ajalla 20.7.–31.8.