Leikkiä, liikuntaa ja koppakuoriaisia– Kahdessa Laitilan kesäurheilukouluryhmässä on vielä tilaa

0
Justiina Lukkala (vas.), Fanni Mikola ja Niilo Hannukoski pujottelemassa pomppupalloradalla.

Urheilukentän ylle kaartuu kirkkaan sininen taivas ja aurinko lämmittää aamun ensimmäiseen urheilukouluun kokoontuneita lapsia. Urheilukoulun vastuuvetäjä Venla Laiho puhaltaa pilliin. Moni tietää jo mitä on luvassa: aamu alkaa banaani- ja kivihipalla.

Vauhdikkaan alkuleikin jälkeen Laiho kertoo, että on juomatauko.

– Jee, juomatauko, lapset hihkuvat ja kukin juoksee pullonsa luokse.

Tauon jälkeen Laiho sekä muut ohjaajat Akseli Hyytiä ja Emma Salminen ohjeistavat urheilukoululaiset temppuradalle. Esteiden yli ja ali, pallonheittoa, pujottelua, pomppupalloja, kuperkeikkoja ja hyppyjä. Luvan saatuaan urheilukoululaiset hajaantuvat juosten kukin omalle pisteelleen.

– Täällä on pieni koppakuoriainen, kuuluu huuto ja yhtäkkiä pientä luonnonihmettä on katselemassa jo kuusi pientä yhteenpainunutta päätä.

Laihokin käy kurkistamassa koppakuoriaista ja ohjaa sitten koululaiset takaisin radalle.

Aika kuluu yhdessä hujauksessa ja pian on jo loppupiirin aika.

– Meillä jäi sen verran aikaa, että ehdimme ottaa yhden leikin vielä, Laiho kertoo ja suosikki on nopeasti selvillä.

– Karhu nukkuu, karhu nukkuu, talvipesässänsä. Ei ole vaaraa kellään, näin sitä leikitetellään. Karhu nukkuu, karhu nukkuu EIPÄS NUKUKAAN, kaikki kiljuvat ja juoksevat pakoon.

Loppuleikkien jälkeen Laiho muistuttaa vielä urheilukoululaisia:

– Muistakaa hakea leima!

Lapsia ei tarvitse kahta kertaa kehottaa. Kaikki säntäävät vanhempiensa tai tavaroidensa luokse ja etsivät passinsa, johon leima haetaan.

Laitilan kaupungin urheilukoulu alkoi kesäkuun alussa ja viimeisen kerran jumpataan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Koronavirusepidemian vuoksi urheilukouluun piti tänä vuonna ilmoittautua etukäteen ja ryhmän kokoa rajattiin 36 lapseen.

– 4–5-vuotiaiden ja 9–12-vuotiaiden ryhmässä on vielä tilaa, mutta keskimmäinen 6–8-vuotiaiden ryhmä on täynnä, Laiho kertoo ja lisää, että ilmoittautua voi paikan päällä.

Urheilukoulun jälkeen kentän reunalla istuvat Hertta Helistölä ja Markus Siiri äitiensä kanssa. Markuksen passissa on neljä leimaa sen merkkinä, että hän on osallistunut neljään urheilukoulukertaan. Hertalla leimoja on seitsemän.

– Kaikki on ollut kivaa, Markus ja Hertta kertovat.