Liikuttava kesätyö – Akseli Hyytiä ohjaa lasten kesäurheilukoulua

0
Päivän viimeinen urheilukouluryhmä aloitti riehakkaalla hippaleikillä. Akseli tulee juuri pelastetuksi ja pääsee taas peliin mukaan. Kuva: Tinja Jalonen

Tinja Jalonen

Akseli Hyytiä haki kaupungin kesätöihin urheilukoulun vetäjäksi. Paikka arvottiin, onni suosi ja hän tuli valituksi työhön.

Työt alkoivat ensimmäisenä päivänä kesäkuuta ja jatkuvat neljän viikon verran. Akselin työpäivät kestävät aamukymmenestä kolmeen ja näiden viiden tunnin aikana tulee järjestettyä monenlaisia pelejä ja leikittyä lasten kanssa neljävuotiaista kaksitoistavuotiasiin saakka.

Akseli kertoo harrastavansa itse yleisurheilua, mikä oli myös osasyynä juuri tähän työhön hakemiseen.

– Pienempänä olin itsekin urheilukoulussa ja muistan, kuinka pelasimme siellä kaikenlaisia hauskoja pelejä, hän sanoo.

Työ urheilukoulun vetäjänä on hänestä erittäin mukavaa, varsinkin kun työn tuloksen näkee heti iloisista ilmeistä ja innostuneista asenteista.

Kentältä kantautuvasta naurusta päätellen lapsetkin viihtyvät pelien parissa oikein hyvin. Urheilukoulu onkin oiva paikka viettää kesälomaa, sillä siellä pidetään hauskaa kavereiden kanssa ja opitaan samalla yleisurheilun alkeita.

Urheilukoulua pidetään yleensä keskuskentällä. Sadesään sattuessa paikka vaihtuu saliin, jossa pyritään leikkimään ja pelaamaan samalla tavalla kuin ulkonakin.

Haastattelun päätteeksi yksi urheilukoululaisista tulee vielä sanomaan heipat Akselille, lapset näyttävät tosiaan pitävän hänestä.

Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on?

– Tietysti uida mahdollisimman paljon ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

Mitä kolmea piirrettä itsessäsi pidät tärkeinä työssäsi?

– Ahkera, reipas ja tunnollinen.

Mikä on oma lempiurheilulajisi?

– Yleisurheilu.