Ohjelmalliset iltatorit tuovat piristystä Laitilan kesään

0
Arkistokuva vuodelta 2015

Laitilan pieni viihtyisä tori on yksi paikkakunnan tapahtumapaikoista. Laitilan keskikesään kuuluvat ohjelmalliset iltatorit, joita on seitsemänä peräkkäisenä torstaina. Ne alkavat juhannuksen jälkeisenä torstaina 25. kesäkuuta ja viimeinen on 6. elokuuta. Toripaikat ovat ilmaisia, ja sinne voi kuka tahansa tulla kauppaamaan tuotteitaan kello 16–20 välisenä aikana.

Ensimmäisenä tori-iltana kuullaan kesäviihdettä hanurilla ja mandoliinilla, pelimanneina Marja-Liisa Santala ja Jukka Vehmas. Ohjelmatuokiot alkavat kello 18. Seuraavana tori-iltana esiintyy laulu- ja soitinyhtye Wakkarit. 9.heinäkuuta on yhteislauluilta Jari Aaltosen vetämänä ja laulujen väleissä on Emilia Anderssonin taukojumppaa.

Iltatorin 16. heinäkuuta aiheena on treffitori, jolloin Seppo Helenius haastattelee kesälaitilalaisia ja musisoi siinä välissä Timo Rautalan säestämänä. Loppukesän tori-iltojen ohjelmissa kuullaan Jazzkukko-festivaalin esiintyjiä, Laitilan pelimanneja ja Vakka-Suomen harmonikkakerhoa.

Kahtena viimeisenä tori-iltana on musiikin lisäksi tarjolla muutakin. Lasse Lemmetin iltahuutokauppa on 30. heinäkuuta ja viimeisellä iltatorilla on saatavana Laitilaan liittyvää kirjallisuutta, jolloin paikalla on muun muassa Katse Laitilaan –kirjan kirjoittaja Raimo Siltanen.