Pyhärannan Myrskyn kesäkausi vauhtiin – Kentällä harjoituksia ja perheurheilua

0
Tilda Patronen (4) kulki Rohdaisten rataa iloisin ilmein, taustalla kannusti isä-Mikko.

Veijo Viitanen

Pieni perinteinen vuonna 1932 perustettu paikallisseura Pyhärannan Myrsky avasi ulkoliikuntakauden yleisurheilun harjoituksilla tiistaina.

Kaikille laitettiin heti alkuun laput rintaan, ja Rohdaisten kenttää kierrettiin leikkimielisellä Cooperin testillä. Kirjattiin tuloksiakin, joita voi vertailla vaikka viime vuoden vauhtiin.

Yleisurheilun harjoituksia tiistai-iltaisin ohjaa jo monen vuoden kokemuksella Jenna Elo . Hän vie lapsia eri kenttälajien tutustumiseen.

– Monipuolisesti harjoitellaan kerran viikossa. Tehdään ikätason mukaisia harjoituksia, kun lapsissa on juuri kävelemään oppineista johonkin 11-vuotiaisiin asti, kertoi Jenna Elo.

– Osallistujamäärä on mukavasti noussut ja on ihan ok. Viime vuonna harjoituksissa taisi olla keskimäärin 20 lasta.

– Kesä aloitetaan taas Cooperin testillä. Viime kesänä ihmiset siitä tykkäsivät ja leikkimielellä tässä 12 minuuttia juostaan tai kävellään.

Koronaepidemian takia myrskyläinen kausi aloitettiin ulkona suunniteltua myöhemmin ja kevään maastojuoksutkin jäivät kokonaan pois ohjelmasta.

Tosi kaunis ilta avaukseen sattuikin. Lapsille tuli alkulenkillä heti hiki ja punaiset posket.

Kaikki saivat radalla tasapuoliset ja reippaat kannustukset. Juoksun jälkeen nautittiin piristävät mehut ja siirryttiin pituushypyn treeniin.

– Mielellään näihin harrastuksiin tullaan mukaan, kun lapset ovat innokkaita lähtemään, sanoi viitisen vuotta Valkamassa perheineen asunut Mikko Patronen .

– Lapsissa on nyt hurjasti virtaa, kun koko kevät on jouduttu olemaan kotona. Tämä olikin ensimmäinen harrastus, joka avautui koronan rajoitusten jälkeen.

Ensi tiistaina ohjelmassa ovat muun muassa pikamatkojen juoksut ja vanhemmilla heittolajeja, samoin seuraavalla viikolla juhannuksen jälkeen. Kesäkuun viimeisenä tiistaina pidetään oikeat harjoituskisat, joissa jokainen osallistuja palkitaan makeasti.

Jenna Elon rinnalla ohjaajina kentällä puuhaavat Aliisa Ruohola ja Emma Lyyra . He vetivät jo talvella Anne Laivon apuna liikuntakerhoa 4-7 –vuotiaille. Liikkari keskeytyi monen muuan asian tavoin maaliskuussa.

– Koronan aiheuttama keskeytys harmitti. Siihen asti liikkarissa oli ollut pyörimässä parhaina kertoina ainakin 18 osallistujaa, sanoivat Aliisa ja Emma.

Tämä lasten liikuntakerho, liikkari on ollut talvisin parasta toimintaa, mitä nykylumilla Myrskyssä olla voi, vahvistaa toista vuotta urheiluseuran puheenjohtajana toimiva Mika Jussila .

Viime talvena Markku Pätsi ei käynnistänyt latukonetta kertaakaan. Seuran aktiiveille kuntoputki on ollut ainoa mahdollisuus hiihtoon.

Talvella seura on kustantanut myös uintia Uudenkaupungin hallissa. Lentopallo on Myrskyssä pienessä roolissa, uuteen frisbeegolfiin on ollut alkuinnostusta.

Seura hoitaa talkootyönä kunnan urheilukenttää, kaukaloa ja pururataa. Kesän alkuun tähän hommaan ja myös ohjaustehtäviin palkattiin kahdeksi viikoksi nuori ”Kesäduuni OP:n piikkiin” –kampanjassa. Työssä on ahkeroinut Matias Kaupinsalo .

Myrskyn puheenjohtaja Mika Jussila toteaa, että toimintaan ja jaostoihin pääsevät mukaan ihan kaikki. Mitään ihmeellistä osaamista ei vaadita, reipasta mieltä vain.

– Seuran tavoite on totta kai kannustaa kilpaurheiluun. Mutta tärkeintä on, että liikkuminen on kivaa ja että liikunta tavalla tai toisella jatkuisi myös aikuisiässä.

Pyhärannan MyrskyVuonna 1932 perustettu urheilun yleisseura.

Tällä hetkellä noin 250 jäsentä ja jäsenmäärä on nousussa.

Seurassa yleisurheilujaosto (pj. Jenna Elo), kunto- ja hiihtojaosto (pj. Sirpa Kaupinsalo) ja lentopallojaosto (pj. Jouni Varjonen).

Puheenjohtajana toimii Mika Jussila ja hän vetää myös kunnossapitojaostoa.

Johtokunnan varapuheenjohtaja Janne Urhonen, sihteeri Jouni Varjonen ja jäsenet Outi Eeva (jäsenkirjuri), Jenna Elo, Kimmo Kaupinsalo ja Riikka Patronen.

Toimintasuunnitelmassa kannustetaan pyhärantalaisia lapsia ja aikuisia harrastamaan liikuntaa eri urheilulajeissa ja kuntoliikunnassa.