”Todella hienoa tulla Laitilaan” – Kattelus valittiin yksimielisesti kaupunginjohtajaksi

0
Muutaman kuukauden kuluttua tiiviin yhteistyön aloittavat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo, syyskuussa kaupunginjohtajana aloittava Lauri Kattelus sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto. Kuva: Solina Saarikoski.

Maanantai-iltana kokoontunut Laitilan kaupunginvaltuusto valitsi yksimielisesti Laitilan uudeksi kaupunginjohtajaksi Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, oikeustieteen maisteri Lauri Katteluksen, 31. Valtuuston puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo saattoi napauttaa puheenjohtajan nuijan pöytään nopeasti keskustelun avaamisen jälkeen, sillä ainoan puheenvuoron käytti hallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto.

Kaupunginhallitus oli tehnyt valtuustolle kaupunginjohtajan valinnasta yksimielisen esityksen: tehtävään esitettiin juuri Kattelusta. Valtuustossa kaupunginjohtajan valinta oli ohi noin viidessä minuutissa.

Kuusisto kertoi, että neljästä loppusuoralle edenneestä johtajakandidaatista kaksi oli ilmoittanut vetäytymisestään. Jo aiemmin suostumuksensa kaupunginjohtajan tehtävään oli perunut Nakkilan kunnanjohtaja Nina-Mari Turpela ja muutama tunti ennen valtuuston kokousta kisasta oli vetäytynyt myös Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson. Neljäs Laitilan kaupunginjohtajan pesistä kisannut oli Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija, Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juuso Alatalo.

– Meillä oli kovatasoisia hakijoita, mutta Lauri Kattelus nousi vertailussa piikkipaikalle. Häntä puolsivat esimerkiksi soveltuva koulutus, sillä olemme aika ajoin todenneet, että ei juridisesta koulutuksesta ainakaan haittaa olisi, samoin häneltä löytyy kuntapuolen kokemusta ja lisäksi soveltuvuusarvioinnin perusteella hänellä ne vahvuudet, joita kaupunginjohtajan viran hoidossa vaaditaan, näyttäytyivät tasapainoisimpina. Myös vahva vuorovaikutuksen ja yhteistyön rakentamisen kyky tuli ilmi, luetteli Kuusisto perusteita, joiden vuoksi hallitus asettautui Katteluksen taakse.

Tieto Katteluksen valinnasta kiiri nopeasti myös Turkuun. Kun Laitilan kaupunginvaltuuston kokous hieman kello kahdeksan jälkeen päättyi, saapui valtuustoaulaan myös syyskuun alussa kaupunginjohtajan tehtävässä aloittava Lauri Kattelus.

Hän kiitti valtuutettuja luottamuksesta ja lupasi vierailla jo kesän mittaan Laitilassa tutustumassa uuteen työympäristöönsä. Hän kuvaili olevansa uuden edessä innoissaan, mutta tunnusti ilmassa olevan myös toisenlaisiakin tunteita.

– Todella hienoa tulla tänne Laitilaan, mutta tietysti nykyisen työni jättämiseen liittyy kieltämättä myös haikeutta. Tunne on varmaan samanlainen myös Johannalla, hän arveli ja viittasi nykyisen kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen siirtymiseen uuteen tehtävään Rauman kaupunginjohtajaksi.

Luukkonen jättää tehtävänsä Laitilassa ensi viikon tiistaina.

– Tervetuloa Laitilaan, tämä on oikeasti mahtava paikka, hän sanoi Kattelukselle.

Kesäajan Laitilaa johdetaan poikkeusjärjestelyin, kun kaupunginjohtajan tehtäviä hoitavat vuorotellen tekninen johtaja Mika Raula 10.6.–19.7. välisenä aikana sekä sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ajalla 20.7.–31.8. He myös perehdyttävät Katteluksen tulevaan tehtäväänsä.