Vakka-Suomen Voima uudistaa Laitilan sähköasemaa kesän aikana

0
Arkistokuva. Kuva: Jori Liimatainen

Laitilan sähköasema on yksi tärkeimmistä Vakka-Suomen Voiman sähkönjakeluverkon liityntäpisteistä valtakunnan verkkoon. Tämä käy ilmi Vakka-Suomen Voiman lähettämästä tiedotteesta.

– Lähes koko Laitilan alueen sähkö toimitetaan tämän sähköaseman kautta. VSV on päättänyt investoida vuonna 1976 käyttöönotettuun sähköasemaan parantamalla sen turvallisuutta ja käytettävyyttä, tiedotteessa kerrotaan.

Laitilan sähköaseman 110 kV:n toinen kytkinkenttä ja kantaverkkoliityntä uusitaan ja sähköaseman käytettävyyttä parannetaan kesän aikana.

Uusinnan aikana Laitilan asema on korvattuna lähialueiden sähköasemilla ja suojausalueet ovat normaalia suurempia, asiakkaille ei kuitenkaan pitäisi aiheutua sähkönjakelukeskeytyksiä. Sähköaseman uusinta on osa pitkän aikavälin kehittämissuunnitelmaa toimitusvarmuuden parantamiseksi.

21.6. – 3.7. välisenä aikana sähkönjakelu toteutetaan kokonaisuudessaan poikkeusjärjestelyin, mutta Laitilan sähköaseman korvauksen ei pitäisi vaikuttaa sähkönjakeluun tai sen laatuun. Sähköaseman urakka valmistuu kokonaisuudessaan syyskuussa, jonka jälkeen suurjänniteverkkoa voidaan käyttää turvallisemmin.

Vakka-Suomen Voiman sähköverkon investoinnit ja saneeraukset tavoittelevat mahdollisimman laadukasta ja häiriötöntä sähkönjakelua.