Valmet Automotive aloittaa uudet lomautukset portaittain heinäkuusta alkaen

0
Arkistokuva: Jori Liimatainen.

Valmet Automotive on saanut päätökseen kesäkuun alussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat koko Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstöä. Neuvottelussa käsiteltyjen vaihtoehtojen tuloksena Valmet Automotive käynnistää määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia lomautusjärjestelyjä.

Lomautukset tulevat voimaan portaittain heinäkuusta alkaen. Autotehtaan tuotanto järjestetään siten, että enintään 970 työntekijää ja enintään 98 toimihenkilöä lomautetaan toistaiseksi. Lomautusten taustalla on, ettei automarkkinoiden arvioida palaavan koronaa edeltäneelle tasolle vuoden 2020 aikana. Tämän lisäksi enintään 28 työntekijän lomautus toteutuu määräaikaisena vuorolomautuksen.

Lomautusten taustalla ovat autotehtaan vähentyneet tuotantomäärät, jotka johtuvat koronapandemian negatiivisesta vaikutuksesta automarkkinoiden tilanteeseen. Lomautusten aikana Uudenkaupungin autotehtaalla työskentelee edelleen yli 2 200 Valmet Automotiven työntekijää.