“Olen ollut Laitilassa täydestä sydämestäni” – valtuusto hyvästeli kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen

0
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo piti tehtävänsä jättävälle kaupunginjohtaja Johanna Luukkoselle puheen. Kiitos- ja kukitusseremoniaan osallistuivat myös valtuuston varapuheenjohtajat Henri Aitakari ja Juha Laurila sekä hallituksen varapuheenjohtaja Hanna Lahtonen ja puheenjohtaja Pekka Kuusisto. Kuva: Solina Saarikoski.

Laitilan kaupunginvaltuuston kevätkauden viimeinen kokous maanantai-iltana sisälsi koko joukon isoja asioita: valtuutetut valitsivat Laitilalle uuden kaupunginjohtajan, hyvästelivät ensi viikolla tehtävänsä jättävän nykyisen kaupunginjohtajan sekä hyväksyivät viime vuoden tilinpäätöksen, joka osoittaa Laitilan talouden sukeltaneen syvemmälle kuin ehkäpä koskaan ennen kaupungin historiassa.

Uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, oikeustieteen maisteri Lauri Kattelus, joka aloittaa tehtävässään syyskuun alussa.

Sitä ennen Laitilan jättää taakseen Johanna Luukkonen, joka aloitti Laitilan kaupunginjohtajana syksyllä 2017. Luukkosen työpäivät Laitilassa ovat käyneet vähiin, sillä hän lopettaa tehtävässä 9. kesäkuuta. Luukkonen on valittu Rauman kaupunginjohtajaksi.

Valtuusto oli siis eilen koolla viimeistä kertaa Luukkosen kaudella. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo kiitti puheessaan Luukkosta hyvin tehdystä työstä, jota hän kuvasi Luukkosen hoitaneen täydestä sydämestään.

– Kiitos siitä, että olet tuonut Laitilan kaupunkia esille positiivisesta näkökulmasta. Laitilan kaupunginjohtajana olet myös profiloitunut vahvana elinkeinoelämän kehittäjänä, veturina ja sen tukijana. Kiirettä on varmasti myös pitänyt, Volvosi on liikkunut ahkerasti isolle kirkolle ja sinä sanansaattajana olet vienyt asioitamme verkostoihin, joita olemme elinvoimamme säilyttämiseksi ja kehittämiseksi tarvinneet.

Raisto-Elo piti valitettavana, että Luukkosen kausi Laitilassa jäi lyhyeen, vain vajaaseen kolmeen vuoteen.

– Emme varmastikaan tässä ajassa ennättäneet tutustua toisiimme pintaa syvemmältä, ja nyt olemme jo kiitoksien ja jäähyväispuheiden ääressä. Valtuuston puheenjohtajan saamin valtuuksin kiitän sinua näistä vuosista, olivat ne sitten riemuisia tai myrskyisiä. Teit työsi Laitilassa ahkerasti, Raisto-Elo kiitteli ja toivoi lopuksi Luukkoselle kaikin puolin suotuisia tuulia:

– Haluamme toivottaa sinulle onnea ja menestystä, terveyttä ja auringonpaistetta Rauman kaupunginjohtajan virkatehtäviin sekä kiittää sydämiemme pohjasta työstäsi, mitä teitä Laitilan kaupunginjohtajan virkaa hoitaessasi.

Johanna Luukkonen kiitti omassa puheessaan ensimmäiseksi kaikkia kaupunkilaisia.

– Laitilassa on hienoja ihmisiä paljon.

Luukkonen rohkaisi positiiviseen ajatteluun myös mahdottomalta tuntuvien asioiden edessä – ja kertoi uskovansa myönteisen katsantokannan ja asenteen muuttavan asioita paremmaksi. Hän lainasikin puheessaan edesmenneen presidentti Mauno Koiviston kuuluisia sanoja: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin.

Luukkonen on tullut tunnetuksi johtajana, joka julkisesti kiittää ja kehuu niin alaisiaan kuin luottamushenkilöitä. Niin hän teki valtuuston kokouksessakin, kun hän muistutti muun muassa Laitilassa olevan viisaita ja osaavia päättäjiä sekä hehkutti koronakriisin osoittaneen, miten kaupungin työntekijät ovat kovassa paineessakin pystyneet pitämään kaikki pyörät esimerkillisesti pyörimässä.

Erityisesti Luukkonen osoitti kiitoksensa esimiehelleen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusistolle, jonka kanssa hän on ollut tiivis työpari. Luukkonen kiitteli voineensa aina luottaa esimiehensä tukeen, vaikkapa vaikeina hetkinä, kun hänen oma jaksamisensa on ollut koetuksella.

– Pekka on aina onnistunut tukemaan ja olen saanut paljon kannustavia sanoja jaksamiseeni.

Luukkonen kuvasi työnsä lähtökohtana olleen kaupungin edun ajaminen.

– Olen pyrkinyt toimimaan työssäni nimenomaan Laitilan kaupungin hyväksi. Olen ollut Laitilassa töissä sydämestäni ja siksi, että olen aidosti halunnut täällä olla.