”Ihan kuin olisi uudestisyntynyt” – Jalkapalloilijat pääsevät taas harjoittelemaan yhdessä ilman rajoituksia

0

Laitilan Jyskeen jalkapallojaostoa vetävä Mika Lintula tuskin viittaa ainakaan tarkoituksella mihinkään Lähi-idässä parisentuhatta vuotta sitten tapahtuneeseen, kun häneltä tiedustelee päällimmäisiä tunteita koronasta johtuneiden harjoittelu- ja pelirajoitusten viimeinkin poistuttua.

– Ihan kuin olisi syntynyt uudelleen, kun pääsi rajoitusten päättymisen jälkeen taas kentälle. Arvaa vaan, hehkuttivatko pelaajat heitä varten muodostetussa WhatsApp-ryhmässä samanlaisia fiiliksiä, Lintula tiivistää.

– Treenit päästiin aloittamaan toukokuun puolivälissä Palloliiton suosituksen mukaan kymmenen hengen ryhmissä ja kesäkuussa loputkin rajoitukset sitten purettiin, hän kertaa.

Teemme Jyskeen jalkapallojaostossa sen perustamisesta lähtien mukana olleen Lintulan haastattelua sopivasti ennen hänen yhdessä Kimmo Sorrin kanssa valmentamansa B15-joukkueen kauden ensimmäistä ottelua Lauttakylän Lujaa vastaan. Kaikesta aistii, että Lintula haluaisi olla poikien mukana lämmittelyssä, mutta ihailtava rauhallisesti mies silti uhraa aikaansa paikallismedialle.

– Meillä on koossa hyvä joukkue ja rinkikin on riittävän laaja kiitos UPK:n (Uudenkaupungin Pallokerho) kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen. Laitilassa pelaamme tätä B15-sarjaa ja Uudessakaupungissa puolestaan 06-syntyneiden sarjaa. UPK:n kanssa meillä on lisäksi farmisopimus miesten sarjaan, selvittää Lintula.

Kaikkineen jo lähemmäs 15 vuotta Jyskeen jalkapallojaostoa vetäneen Lintulan mukaan Jyskeellä on tällä kaudella koossa kymmenen joukkuetta ja lisenssipelaajia löytyy vastaavasti reilut 150.

– Jos joku harmittaa niin se, että emme saaneet kokoon kuin yhden tyttöjen joukkueen. Alun perin niitä piti olla kaksi, mutta korona sotki suunnitelmat siltä osin, Lintula manaa.

– Laitilan kaltaisen pienen kaupungin suurimpia ongelmia on se, että toimihenkilöitä joukkueisiin ei tahdo löytyä riittävästi. Lisäksi meillä on tarjottavana liian vähän vaihtoehtoja niille, jotka joutuvat syystä tai toisesta lopettamaan peliuransa, hän myöntää.

– Itselleni on käytännössä ihan sama, mitä liikuntaa nuoret harrastavat, kunhan vaan harrastavat jotain. Näen myös omassa työssäni, että ongelmat ovat suurimmat niillä nuorilla, joilla ei ole mitään niin sanotusti hyvää harrastusta, miettii rikospoliisina Raumalla työskentelevä Lintula.

Palataan vielä jutun alkupuolella olleeseen faktaan siitä, että Mika Lintula on ollut mukana Jyskeen jalkapallojaostossa sen perustamisesta lähtien. Näin todellakin kävi, sillä Turusta vanhempiensa mukana Laitilaan muuttanut pojantappi liittyi heti mukaan Jori Kosken valmentamaan Jyskeen kautta aikojen ensimmäiseen joukkueeseen. Sattumaa tai ei, mutta sen samaisen joukkueen pelaajiin kuulunut Mika Koski on sattumoisin Jyskeen jääkiekon pitkäaikainen voimahahmo.

– 16-vuotiaana nousin Lamex Pallon edustusjoukkueeseen ja into jalkapalloa kohtaan nousi entisestäänkin, Lintula paljastaa.

Jyskeen jalkapallossa hän on sittemmin toiminut paitsi jaostonvetäjänä, pelaajana, edustusjoukkueen valmentajana kuin useamman juniorijoukkueen luotsinakin. Tällä hetkellä Lintula valmentaa kolme joukkuetta, joista yhdessä eli B15-ryhmässä on mukana myös oma poika Lauri Lintula . Perheen esikoinen, vuonna 1994 syntynyt Jere lopetti uransa kymmenen pelivuoden jälkeen.