Järvisarjan kuudes osa: Vähä-Tulejärvi on oiva retkikohde

0
Tulejärvi on suosittu leiripaikka.

Haukan ja Nästin kylien välisessä metsämaastossa on kaksi pientä Tulejärveä, kuvat esittävät Vähä-Tulejärveä. Sen pinta-ala on 5,83 hehtaaria ja rantaviivaa on 1,2 kilometriä. Vähä-Tulejärven korkeus merenpinnasta on 33,7 metriä. Järven koilliskulmassa on yleinen uimaranta, josta lähtee viiden kilometrin luontopolku. Järven rannassa on Laitilan VPK:n Tuliranta. Vähä-Tulejärven maastossa juostiin vuonna 1985 Jukolan viesti.

Laitilan seudun ympäristöyhdistys ja Laitilan kuvaajat esittelevät Laitilan Sanomien juttusarjassa sattumanvaraisesti valitut kymmenen järveä. Nyt vuorossa on Vähä-Tulejärvi. Järviä kuvataan läheltä ja kauempaa, erilaisissa valaistusolosuhteissa, kauneutta ja uusia kuvakulmia etsien. Vähä-Tulejärven on kuvannut Ari Lehtonen.