Jazzkukolla uusia avauksia

0
Pähkinäpensaan uudessa päiväkodissa oli torstaina ensimmäinen konsertti, jossa svengailtiin Jazzkukko -festivaalin muusikoiden tahtiin.

Korona muutti Jazzkukko-festivaalin ohjelmistoa, mutta poikkeusajasta huolimatta kuusivuotias tapahtuma tuo tänäkin vuonna rytmimusiikkia ihmisten iloksi.

Uutena paikkana otettiin käyttöön valtatien varrella Untamalassa sijaitseva Kasitori. Puitteet ja järjestelyt toimivat loistavasti, ja tapahtuman taiteellinen johtaja Kari Antila pohti, että siellä saatetaan kuulla jatkossakin Jazzkukon esiintyjiä.

Epävakainen sää asetti keskiviikko-illan tapahtumalle omat haasteensa, mutta tunnelma oli tuulesta ja uhkaavista sadepilvistä huolimatta letkeä. Siitä piti huolen Modern GypsyJazz Caravan yhtye.

Jazzlaulaja Elina Virtasen vivahteikas ääni sai kuulijat haltioitumaan ja huokaisemaan, että lisää tätä. Virtanen tulkitsi muun muassa Billie Holidayn ja muiden jazzlegendojen tutuiksi tekemiä ikivihreitä. Svengin takasivat Aki Hauru (komppikitara), Juuso Rinta (kitara) ja Tomi Kettunen (kitara).

Loppuillasta Kasitorin terassilla kuultiin vielä Jani Pelkiön ja Sari Hurmeen duo 76 Notesin musisointia.

Jazzkukko -festivaalin ideana on lisätä rytmimusiikin tunnettuutta eri-ikäisten keskuudessa. Kotimaiset ja kansainväliset jazzmuusikot ovat konsertoineet joka vuosi Kaukonkodissa ikäihmisille, niin myös tänä vuonna.

Uutena konserttipaikkana oli tänä vuonna myös Pähkinäpensaan päiväkoti. Se oli uudessa päiväkodissa ensimmäinen konsertti. Akustiikka toimi ja lapset ottivat jazzmuusikot lämpimästi vastaan.

Yleisön joukosta tuli heti toivomus, että voisiko bändi esittää sooloja. Kitaristi Kari Antilan, kontrabasisti Kaisa Mäensivun , pianisti Tuomo Uusitalon ja rumpali Tomi Kämäräisen esitys upposi yleisöön, joka heilutteli peppua ja taputti käsiä kuten kunnon jazzkonsertissa tapana on.

Jazzkukko jatkui torstai-iltana iltatorilla. Tänään illalla järjestettävä konsertti on siirretty panimoravintola Kukosta Louhenlinnaan, ja se on täynnä.

Festivaali on laajentunut myös naapurikaupunkeihin, ja keskiviikkona festivaali rantautuikin Uudenkaupungin Pakkahuoneen iltatorille. Huomisen lauantain live-streamina lähetettävän pääkonsertti tulee suorana Raumalta kulttuurikuppila Brummista.

Pääkonsertti on tänä vuonna ilmainen, mutta kuulijat voivat tukea festivaalia ostamalla siihen vapaaehtoisen lipun.

Konsertissa esiintyy Kaisa Mäensivun johtama Kaisa´s Machine ja rovaniemeläinen Terho Keskitapio & The Blues Heart. Esiintyjäkaariin kuuluu myös Vuoden yhtye, jonka jäseniä yhdistää paitsi musiikki myös Laitila. Bändissä musisoivat Pasi Laihonen , Kari Antila , Jari Varjo , Kike Jokila ja Timo Heinonen .

Louis Armstrongin legendaarinen What a wonderful world -kappale on sunnuntaina kello 15 Laitilan torilla järjestettävän messun nimenä. Tapahtuma on Jazzkukko-festivaalin ja Laitilan seurakunnan yhteistyötä.