Jazzkukon katse jo ensi vuodessa

0
Jazzmessua suosi aurinkoinen sää. Tohtori Laitinen ja Lääkkeet -orkesterin kokoonpanoon kuuluvat Kimmo Gröhn,

Väsynyt, mutta olosuhteisiin nähden onnellinen. Näin voisi kuvailla Jazzkukko -festivaalin taiteellisen johtajan ja perustajan Kari Antilan tunnelmia eilen aamulla. Takana on viiden päivän festivaaliputki ja sitä edeltänyt kuukausien työ festivaalin onnistumiseksi poikkeusoloissa.

– Kaikki meni kokonaisuutena hyvin, ja saimme järjestettyä jälleen musiikillisia elämyksiä yleisölle, kuvailee Antila.

Mukana oli ilahduttavasti myös uusia konserttipaikkoja, ja esimerkiksi Kasitorin konsertista on tullut hyvää palautetta. Antila toivoo, että siellä voitaisiin jatkossakin järjestää Jazzkukon ohjelmistoa.

Lauantaina raumalaisesta kulttuurikuppila Brummista striimattu pääkonsertti oli myös Antilan mukaan uusi, mutta miellyttävä kokemus. Yleisö jammaili kotona, ja suorana netin kautta välitetty keikka sujui mukavasti. Katsojia striimauksessa on ollut hieman yli tuhat eiliseen iltapäivään mennessä.

– Keikkapaikkana Brummi on loistava, akustiikka, valot ja tekniikka toimivat, ja siellä oli ilo soittaa, Antila sanoo.

Konsertista tehtyä tallennetta voi katsoa ja kuunnella vielä elokuun ajan kulttuurikuppilan nettisivuilta löytyvän linkin kautta.

Jazzkukko kuului tänä vuonna kaikkiaan kuudessa eri tapahtumassa. Laitilan lisäksi keikkapaikkoina olivat tänä vuonna Uusikaupunki ja Rauma.

Kaikki konsertit olivat yleisölle ilmaisia. Ilman Laitilan kaupungin, paikallisten yritysten, yhdistysten ja säätiöiden tukea tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut Antilan mukaan mahdollista.

– Kiitos kaikille tukijoille, jotka mahdollistivat tapahtuman tänäkin vuonna.

Antila kertoo, että koronatukea ei ole Jazzkukolle ainakaan toistaiseksi tullut. Muusikoille koronakevät on ollut rankkaa, kun esiintymisiä ei ole ollut ja toimeentulo pysähtyi kuin seinään.

Jazzkukon osalta ensi vuoden suunnitelmat ovat jo osittain lyöty lukkoon. Pääkonsertissa 24. heinäkuuta esiintyvät Erja Lyytinen , Lenni-Kalle Taipale ja Sami Pitkämö , joiden piti esiintyä tänä vuonna kirkkopuistossa.

Tänä vuonna 25-vuotisjuhlakeikallaan Jazzkukko-festivaalia ilahduttanut Vuoden Yhtye sai huikean vastaanoton perjantaina Louhenlinnassa. Rock-klassikoilla yleisöä hemmotellut laitilalaistaustainen bändi on loistavassa iskussa.

Laitilan oman rokkikukon Pasi Laihosen vahva ääni sai niin Claptonin, Elviksen kuin Dylaninkin biisit soimaan ja liekkiä lauteille löivät myös rumpalit Jari Varjo ja Kike Jokila sekä basisti Timo Heinonen ja tietysti jazzkukko Kari Antila .

– Sellaistakin toivetta on tullut, että Vuoden Yhtye esiintyisi jatkossa jokaisessa Jazzkukko-festivaalissa. Katsotaan, mutta yhtyeen kaksi come back -keikkaa Jazzkukossa olivat niin lupaavia, että jatkokeikkoja lienee luvassa, laulajana bändin juhlakeikalla debytoinut kitaristi Antila sanoo.