Kaksi kerrosta ja vierashuone – Nestorin ja Juhon puumajaprojekti lähti niin sanotusti laukalle

0
Herrat kiinteistöparonit itse eli vasemmalla Juho Heinonen ja oikealla Nestori Elo.

Laitilan Sanomat lanseerasi sosiaalisessa mediassa puumajakisan, johon haastettiin kaikki munamaisemien ja vihannesviheriöiden alaikäiset ja -mittaiset arkkitehdit, timpurit, insinöörit ja pellepelottomat.

Yksi ensimmäisistä yhteydenottajista oli 12-vuotiaan Juho Heinosen äiti ikään kuin virkansa puolesta. Piia Heinonen ilmoitti, että Juho olisi valmis esittelemään vielä vaiheessa olevaa majaansa koulu- ja lajitoverinsa, 11-vuotta vanhan Nestori Elon kanssa.

Sovittuun aikaan Potiveräjäntiellä seisoo nuori hermostuneen oloinen mies reppu selässä. Juho Heinonen se siinä. Hermostuksen syyksi paljastuu Raumalta tulossa olevan Nestorin kireä aikataulu. Heitän vielä vettä kiukaalle ja valehtelen kylmin huulin, että kellon tullessa tasan sata muistuttavat ranskalaisautostani enää pelkät takavalojen kuvajaiset. Pelko on kuitenkin turha, sillä minuuttia vaille sovitun kaartaa pihaan huohottava lippispää fillarillaan renkaat savea ja tomua maasta nostaen.

Maja löytyy historiallisen Palmusen tilan mailta, joita nykyisin viljelevät Nestorin vanhemmat. Sieltä samasta paikasta ovat löytyneet myös rakennustarpeet.

– Olemme samalla luokalla Kappelimäen koulussa ja idea majasta lähti liikkeelle jo ennen Laitilan Sanomien somehaastetta. Aktiivinen vaihe alkoi käytännössä siinä vaiheessa, kun etänä pidetyn koronakoulun päivät olivat ohi, Nestori paljastaa.

– Äärimmäisen positiivista oli, että pojat lähtivät ulos, eivätkä jääneet sisälle pleikan viereen, sanoo isä ja pääsponsori Juho Elo näkemyksensä asiaan.

Juho Heinosen ja Nestori Elon majasta löytyy sellaisetkin luksusluokan erikoisuudet kuin kaksi huonetta ja toistaiseksi vielä vähän vaiheessa oleva vierashuone päälle. Suunnitelmissa on sekä uima-altaan että ison terassin rakentaminen. Isommilla tarpeilla sen sijaan on tarkoitus käydä perinteisen riu´un sijaan viereisen hevoshaan takana olevassa ulkorakennuksessa. Eli erämiestenkin helmoissa on vähän hienoutta ja ahterissa vaaleanpunaista vaahtokarkkia.

– Molemmilla on tietysti oma huone, sillä molemmilla myös vatta toimii. Huoneissa on ikkunat ja lattioilla sohvatyynyt, lattian päälle on levitetty pressut matoiksi, jotta ei tule tikkuja takapuoleen, Juho valistaa.

– Minulla on vielä lipastokin, joka löytyi isoveljen varastosta. Sieltä samasta paikasta on peräisin myös terassin grilli, paljastaa Nestori.

– Mökki on tarkoitus koeponnistaa, kun ikkunat saadaan paikalleen ja kaupasta riittävästi wunderbaumia hevosenlannan hajua syömään, hän ilmoittaa.

Puumajan viereisessä vierashuoneessa on jo valmiiksi pahnat lattialla, mutta katoksi tarkoitettu pressu on vielä asentamatta. Toisen samanlaisen pressun pojat ovat suunnitelleet uima-altaansa pohjaksi, mutta ensin pitää saada kaivettua vakkasuomalaisen maaperän ehtymätön luonnonvara eli kivet pois.