Kesä töis sarja jatkuu: Vauhdikas kesä Kasitorilla

0
Kirsikkatomaatit ovat Jasmin Siivosen ja Veera-Maria Mattilan luottovälipala.

Tinja Jalonen

Aurinkoisesti hymyilevät Jasmin Siivonen ja Veera-Maria Mattila ahertavat tämän kesän Untamalan Kasitorilla. Tytöt ovat viihtyneet myymälässä oikein hyvin, sillä molemmat pitävät ihmisläheisestä työstä.

Jasmin kuuli auki olevasta kesätyöntekijän paikasta keväällä ollessaan töissä Kasitorin omistajien perunamaalla ja kiinnostui siitä oitis. Veera-Maria taas oli työskennellyt myymälässä jo edellisenä kesänä, ja tänä vuonna häneen otettiin yhteyttä reippaan kesätyöntekijän toivossa. Molemmat ovat olleet töissä Kasitorilla jo kesän alusta saakka ja jatkavat yhtä pirteinä loppuun asti.

Työpäivän aikana heillä on tehtävää laidasta laitaan. Suurimmaksi osaksi kassatyötä, mutta sen lisäksi on kahvilan ylläpitoa, tuotteiden esillepanoa, siivoamista, lounaan laittamista, kuormien purkamista ja tavaroiden hyllyttämistä sekä myymälän yleistä puhtaanapitoa.

Kesätyöntekijöiden mielestä parasta työssä on vuorovaikutus asiakkaiden kanssa sekä myymälän positiivinen ilmapiiri, joka takaa mukavia kokemuksia sekä asiakkaille että työntekijöille. Kasitorin myymälään asiakkaat tulevat ajan kanssa ja hyväntuulisina, sillä paikka on erilainen kuin suuri marketti, johon tullaan vain nopeasti keräämään ostokset.

Veera-Maria kertoo kaiken lisäksi järjestävänsä maanantaisin jumppaa, mikä on yksi hänen suosikkijutuistaan töissä. Jasmin taas pitää erityisesti myymälän tuotteisiin tutustumisesta ja niiden myymisestä.

Aamuvuoro töissä alkaa yhdeksältä ja päättyy kolmen aikaan, jolloin Jasmin ja Veera-Maria vaihtavat vuoroja. Iltavuoro päättyy noin kello yhdeksän. Viikonloppuisin heistä on vuorotellen toinen töissä, ja töitä tehdään koko Kasitorin aukioloajan ajan.

Lisämaustetta töihin tuovat Kasitorilla järjestettävät tapahtumat. Silloin myymälässä on erityistä vipinää ja nopeasta tilanteeseen mukautumisesta on hyötyä. Tapahtumat tekevät muutoksia myös tavallisiin työtehtäviin. Esimerkiksi viimeisimmässä tapahtumassa Veera-Maria oli tekemässä kasvomaalauksia lapsille.

Kasitorilla käy paljon ihmisiä ympäri Suomea, ja tytöt kertovat ohjanneensa useita turisteja Untamalan ja Laitilan nähtävyyksiin sekä lähikaupunkeihin. Veera-Maria kertoo palvelleensa muutamaa asiakasta myös ruotsiksi. Haastavinta heidän työssään on parasta ennen- päiväyksien hallinta sekä tuotteiden alkuperän ja viljelijöiden muistaminen asiakkaiden kinkkisiä kysymyksiä varten.

Mitä kolmea ominaisuutta itsessänne pidätte tärkeinä töissä?

– Iloisuus, sosiaalisuus, joustavuus työtehtävissä sekä monen asian hallinta yhtä aikaa.

Mitä teillä on eväinä töissä?

– Yleensä saamme lounaana tarjoiltavaa keittoa, mutta välillä tulee ostettua esimerkiksi kirsikkatomaatteja tai vaikkapa vadelmia myymälästä.

Mitä kesäsuunnitelmia teillä on?

– Kotimaanmatkailua sekä lähikaupungeissa kiertelyä.