Kesäsomettajan työssä retkeillään ympäri Laitilaa

0

Susanna Haarala

Laitilan kaupunki on palkannut ensimmäistä kertaa kaksi laitilalaista nuorta toimimaan kaupungin kesäsomettajina. Idea oli alunperin kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen . Tarkoituksena oli nuorten tutustuvan kaupungin toimintaan, kirjoittavan blogeja, päivittävän kaupungin Instagramia ja Facebookia, kiertävän matkailukohteita sekä kirjoittavan reitti- ja vierailuohjeita.

Erityisesti keskiöön nousi ”Hinku-kaupunki Laitila” -ryhmän päivitys Facebookin puolella. Ideana on siis tuottaa sisältöä Laitilan kaupungin eri viestintäkanaviin. Mette Saarinen hoiti pestiä kesäkuun ajan ja Ilmari Vuorela heinäkuun.

– Pääsin haastattelemaan useita kaupungin työntekijöitä Hinku -asioihin liittyen, kiertämään Laitilaa ja tutustumaan itsellekin uusiin paikkoihin: kävin Kirkelinnassa, Hautvuorella, Kauppilan umpipihalla, Untamalassa, Soukaisissa, Kierrätyskeskuksessa, Helistölässä, Poukan talolla… Kiersin myös kaikki Laitilan leikkipuistot ja julkiset taideteokset, selostaa kesäkuun kesäsomettaja Mette Saarinen.

Työssä ei siis ole täytynyt istua ainoastaan tietokoneen ja puhelimen äärellä, vaan somettajat ovat päässeet tutkimaan omaa kotipaikkakuntaansa. Parhaiten Saarisen mieleen jäi Ventolan kesäkahvilan avajaiset.

– Siellä oli erityinen tunnelma, vastaanottavainen ja yhteenkuuluva, vaikka olinkin siellä yksinäni, Saarinen kertoo.

Hänelle jäi työstä todella hyvä olo, vaikka ajoittain olikin hieman raskasta.

Heinäkuussa kesäsomettajan töitä hoitaa Ilmari Vuorela. Töiden alkaminen hieman jännitti, mutta työ on ollut tähän asti mielekästä.

– Saan koko ajan enemmän tietoa kotipaikkakunnasta. Olen jo kiertänyt uimarantoja, tavannut kaupungin työntekijöitä ja kirjoittanut blogia, Vuorela selittää.

Varmuutta ei ole, tuleeko kesäsomettajan työ hakuun taas ensi kesänä. Kesäsomettajilta pyydetään palautetta ja mietitään, onko työnkuva hyvä lisä muiden kaupungin kesätöiden listalle.

– Tähän mennessä voi kuitenkin todeta, että kesäsomettajista on ollut todella iso apu kaupungin some-kanavien kesänaikaisessa ylläpidossa sekä kaupungin nettisivuille sisällön tuottamisessa, kuvailee Tuulia Kujanpää, kaupunginjohtajan sihteeri. Nähtäväksi jää, tuleeko kesäsomettajan työnkuva pysyväksi.

Kaupungin kesätyöt tulevat hakuun taas vuonna 2021 helmi-maaliskuun aikana. Työpaikkaa voi hakea sähköisellä lomakkeella, joka julkaistaan kaupungin omilla nettisivuilla. Kesätyöpaikat arvotaan etusijalla ollen ne nuoret, jotka eivät joko hakeneet kaupungin kesätyöpaikkoihin edellisenä vuotena tai ne, joita ei arpaonni lykästänyt ja jäivät ilman kesätyöpaikkaa.