Kike Elomaa huolissaan ikäihmisten pärjäämisestä – Perussuomalaisten varsinaissuomalaiset kansanedustajat vierailivat Laitilassa

0
Hinnerjokelainen Marja Suvanto oli tullut Laitilaan varta vasten Kike Elomaata tapaamaan.

Asko Tanhuanpää

Lokalahdelta maailmalle ponnistanut Ritva ”Kike” Elomaa viestitti suurta huolta ikäihmisten puolesta vieraillessaan muiden perussuomalaisten varsinaissuomalaisten kansanedustajien kanssa lauantaina Laitilassa. Elomaa sanoi kiertelemättä, ettei tuhannen euron eläkkeellä voi tulla toimeen.

– Tonnin vanhuuseläke ei kerta kaikkiaan riitä. Olen erityisen järkyttynyt siitä, että juuri tämä sama porukka vastasi Suomen jälleenrakentamisesta sotien jälkeen. Varsinkin iäkkäät naiset ovat todella heikossa asemassa, tiivisti Elomaa.

Toisen polven kansanedustaja – Elomaan isä Arvo Robert Sainio valittiin Turun eteläisestä vaalipiiristä SMP:n edustajaksi vuonna 1972 – sanoi painavan sanansa myös valmisteilla olevasta EU:n elvytyspaketista.

– Koko perussuomalaisten eduskuntaryhmä on vahvasti sitä mieltä, että elvytyspakettia ei pitäisi perustaa. Suomi jää pelkästään maksajaksi, jos nyt annetaan 500 miljardia vaikeuksissa oleville maille.

– Pikemminkin meillä pitää nyt panostaa oikeisiin työpaikkoihin, joiden avulla järkyttävään kuntoon koronan jäljiltä päässyt talous saadaan taas nousemaan, Elomaa painotti.

Maamme nykyisen hallituksen Kike Elomaa ei usko selviävän seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

– Tuskin se kaatuu kuitenkaan vielä ensi vuonnakaan, vaikka niin keskusta kuin vihreätkin kipuilevat itselleen tärkeiden asioiden kanssa, hän mietti.

Pitkälti samaa mieltä Kike Elomaan kanssa EU:n elvytyspaketista ja hallituksen kestämisestä oli myös laitilalaisjuurinen Vilhelm Junnila.

– Tällä viikolla niin valtiovarainvaliokunnan kuin suuren valiokunnankin käsittelyyn tulevaa elvytyspakettia ei pitäisi yksiselitteisesti hyväksyä, sanoi Junnila, jonka 95-vuotias isoäiti Helvi Junnila on laitilalaislähtöinen.

– Mitä hallitukseen tulee, niin valitettavasti puolueilla on tapana pitää vallasta kiinni, vaikka gallup-luvut edellyttäisivät muuta. Olemme lähempänä vuotta 2023 ennen kuin mitään isompaa voidaan odottaa, Junnila veikkasi.

Korjattu 20.7.2020: Jutussa kerrottiin alun perin, että Junnilan isoäiti asuu edelleen Vidilän kylässä Laitilassa, mutta todellisuudessa laitilalaislähtöinen Helvi Junnila asuu Naantalissa.