Laitilan uimavedet ovat hyvässä kunnossa – sinilevästä ei havaintoja

0
Särkijärvellä nautittiin viime elokuussa helteistä. Arkistokuva: Aleksi Mäkelä

Laitilan järvien uimavedet ovat hyvässä uintikunnossa. Viime viikon maanantaina ja tiistaina otettujen näytteiden mukaan Särkijärven, Pahkajärven, Mustajärven, Langjärven, Kaurajärven, Hepojärven, Vallijärven ja Vähä-Tulejärven vedet täyttävät mikrobiologiselta laadultaan uimavesien laatuvaatimukset.

– Vedet olivat hyvälaatuisia. Viime aikoina on ollut runsaista sateita, jolloin ranta-alueilta huuhtoutuu ravinteita veteen. Siihen nähden Laitilasta tuli tosi hyviä tuloksia, toteaa Mynämäen toimipisteessä työskentelevä terveystarkastaja Riitta Laaksonen.

Vesistä tutkittiin muun muassa kolibakteerin ja suolistoperäisten enterokokkien määrä. Sinilevätilannetta terveystarkastaja tarkastelee näytteitä ottaessaan silmämääräisesti, eikä sinilevästä ollut havaintoja.

Laitilassa näytteet otti terveystarkastaja Aleksi Kaapola. Tuloksista selviää, että uimavedet olivat viime viikolla viileitä, noin 17–18 astetta lämpimiä.

Laitilan uimarantojen tutkimustulokset ovat nähtävillä Laitilan kaupungin verkkosivuilla Liikuntapalvelut-osion alla, jonne on listattu Laitilan kahdeksan uimarantaa.