Mustikoiden ostopiste avattiin Laitilassa – Mustikkasatoa kuvataan vähintäänkin kohtuulliseksi

0
Päivi Siivonen ottaa vastaan poimijoiden tuomat mustikat ja puolukat. Palkkio maksetaan pankkitilille ja Siivonen muistuttaa, että tilinumero on tärkeää ottaa mukaan.

Sotkamolainen Marjex on aloittanut ainutlaatuisen laajan marjanostokampanjan ja avannut noin sata luonnonmarjojen ostopistettä ympäri Suomen. Yksi niistä on Laitilassa, K-Supermarketin pihalla.

– Ostamme mustikkaa ja myöhemmin puolukkaa suoraan poimijoilta päivän hintaan, ostopisteessä työskentelevä Päivi Siivonen kertoo.

Marjoja ei tarvitse puhdistaa ja Siivosen mukaan on jopa toivottavaa, että niitä ei puhdisteta.

– Se, että marjoissa on jonkin verran roskia mukana, helpottaa niiden pakastamista.

Marjat kuljetetaan joka päivä Arctic Groupin pakastamolle, jossa ne pikapakastetaan tuulitunnelissa. Marjat puhdistetaan pakastuksen jälkeen.

Marja-alan yritykset sopivat marjoista maksettavan hinnan. Hinta voi vaihdella päivittäin; keskiviikkona mustikasta maksettiin 2 euroa kilolta. Laitilan ostopisteessä ei käsitellä käteistä rahaa, palkkiot maksetaan poimijan pankkitilille.

– On tärkeää, että poimijalla on pankkitilin numero mukana. Marjexin nettisivuilla voi myös rekisteröityä poimijaksi etukäteen ja silloin marjoista saa vähän paremman hinnan, Siivonen kertoo. 

Mustikat ovat kypsiä ja mustikkasato on vähintäänkin kohtuullinen. Myytäväksi tuotavien mustikoiden tulee olla mahdollisimman tuoreita ja sellaisia, joita itsekin voisi ostaa. Marjoista saatava tulo on poimijalle verovapaata.

Marjanostopiste on avoinna joka päivä syyskuun loppuun kello 14–20.