Naiset edelleen voittoputkessa pesäpallon Suomensarjassa – Kaksi sarjakierrosta runkosarjasta pelaamatta

0
Jyskeen naiset ovat pesäpallon Suomensarjassa etelälohkossa piikkipaikalla. Arkistokuva: Ari Anteroinen

Sami Mäki

Jyskeen naiset ovat kulkeneet voitosta voittoon, kun enää kaksi pesäpallon sarjakierrosta on pelaamatta runkosarjasta. Kaikista kuudesta pelistä Jyskeen naiset ovat poistuneet kentältä voittajana. Viime viikolla naisten hyvän kesävireen sai kokea niin Rauman Fera kuin Hyvinkään Tahko.

Keskiviikkona runsaslukuisen kotiyleisön edessä Jyskeen naiset esittivät kauden parastaan. Erityisesti molempien jaksojen alut olivat täydellistä kotijoukkueen hallintaa.

Naapurikaupungin Rauman Feralla ei annettu mitään ilmaiseksi, ja näin joukkueelle puhdas 2–0 voitto. Valmennusta ilahdutti erityisesti ensimmäisen jakson erittäin tiivis ulkopeli.

Myös toinen jakso oli loppujen lopuksi selvästi kotijoukkueen hallinnassa, vaikkakin Fera selvästi piristyi toiselle jaksolle. Kotijoukkueesta palkittiin erityisesti ulkona hyviä otteita esittäneet Essi Mäki (1 palkinto) ja Iida Lastama (2 palkinto).

Sunnuntaina joukkue matkasi legendaariselle Pihkalan pesäpallostadionille Hyvinkäälle. Lieneekö kohtuu lämmin pelisää sekoittanut joukkueen valmistautumista, koska ensimmäinen jakso oli ehkäpä kauden heikointa suorittamista etenkin mailan varressa.

Toisaalta hyvän joukkueen merkki on myös se, että hieman nihkeämmälläkin pelillä haettiin vieraista elintärkeät kolme sarjapistettä. Päätösvihellyksen soidessa taululla komeilivat Jyskeen voittolukemat 2–0 (3–1, 7–2).

Ulkopeli oli muutamaa tilannetta poislukien hallinnassa vastustajan jäädessä koko ottelussa vain seitsemään kolmostilanteeseen. Sisällä tehtiin tarvittavat juoksut osin myös ulkokentän avustuksella.

Tasaisesta joukkueesta palkittiin ykköspalkinnolla kunnarin lyönyt Pinja Toivonen. Kakkospalkinnon pokkasi vastustajan lyöntipeliä tehokkaasti hyydyttänyt Ilona Hakoniemi.

Naisilla on nyt edessä kahden viikon tauko peleistä. Sunnuntaina 9. elokuuta kello 17 on edessä todellinen kärkikamppailu, kun vastaan kotikentällä Laserkeskus-areenalle saapuu sarjakakkonen Loimaan Palloilijat.

Tässä ottelussa Jyskeen naiset voivat voitolla jo varmistaa pudotuspelipaikansa. Tähän huippuotteluun toivotaan runsaslukuisen kotiyleisön tukea.

Sarjataulukko:

1. Laitila 15 pistettä (6 ottelua)

2. Loimaa 12 (5)

3. Roihu 12 (6)

4. Hyvinkää 7 (7)

5. Rauma 6 (5)

6. Espoo 5 (5)

7. Turku 5 (5)

8. Kokemäki 5 (5)

9. Pori 3 (6)