Naiset jatkavat voittokulkuaan pesäpallon Suomensarjassa

0
Jyskeen naiset ovat pesäpallon Suomensarjassa etelälohkossa piikkipaikalla. Arkistokuva: Ari Anteroinen

Sami Mäki

Koronaviruksen takia yksinkertaiseksi sarjaksi muuttunut naisten Suomensarja on Jyskeen naisten osalta jo puolivälissä, kun pelattuna on 4 ottelua.

Jyske jatkoi voittokulkuaan, kun naisten mainion kesävireen saivat kokea niin Turku Pesis kuin Porin Pesäkarhut kotiyleisön edessä Laserkeskus-areenalla.

Ennalta yksi sarjan kovimmista joukkueista Turku antoi täyden vastuksen sateisessa säässä pelatussa ottelussa. Ensimmäinen jakso oli tiukkaa alusta loppuun ja jakson päätösvihellyksen soidessa taululla olivatkin tasalukemat 3–3. Ajotilanteissa sattuneet koko kentän kopitukset aiheuttivat päänvaivaa muuten hyvin tilanteita saaneelle kotijoukkueelle.

Toinen jakso lähti myös liikkeelle tasaisissa merkeissä ja ratkaisua saatiin odottaa aina viimeiseen vuoropariin saakka. Siinä Jyske onnistui omalla aloittavallaan tekemään yhteensä kolme juoksua ja näin viemään lopulta koko ottelun jaksoin 1–0 (3–3, 4–2). Ykköspalkinnon nappasi 100-prosenttisella sisäpelillä Odessa Rinteelä ja kakkospalkinnon pokkasi varmoja otteita erityisesti ulkona esittänyt Vilma Astila .

Sääjumalat olivat suosiollisia, kun sunnuntaina kohdattiin Porin Pesäkarhut. Odotettua sadetta ei tullut, vaan koko peli pystyttiin viemään läpi hienossa kesäsäässä.

Kauden ennätysyleisön edessä Jyskeen naiset esittivät kauden parasta sisäpeliään, eikä vastustajalle annettu alusta alkaen mitään mahdollisuutta. Päätösvihellyksen soidessa tulostaululla komeilivat kotijoukkueen murhaavat voittolukemat jaksoin 2–0 (18–4, 13–1). Näin kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto näki myös päivänvalon.

Peli oli hallinnassa koko ottelun, ja onnistumisia tuli mailan varressa koko joukkueen voimin. Pinja Toivonen, Monika Iiskala ja Pia Kuusisto löivät kunnarin.

Ykköspalkinnon pokkasi ansaitusti Pia Kuusisto, joka oli itse varmuus niin mailan varressa kuin kopparina. Kakkospalkinnon sai Pinja Toivonen komeilla sisäpelitehoilla 1+7/4. Mainita voi vielä Ilona Hakoniemen peräti seitsemän tuotua juoksua.

Sarjataulukko 13.7.

Joukkue, pisteet

1. Laitila, 9

2. Loimaa, 6

3. Rauma, 6

4. Espoo, 5

5. Turku, 5

6. Hyvinkää, 5

7. Roihu, 4

8. Pori, 3

9. Kokemäki, 0

Tavoitteena Ykköspesiksen nousukarsinnat


Alkukauden perusteella Jyske taistelee tosissaan pääsystä Ykköspesiksen nousukarsintoihin, johon paikka aukeaa olemalla runkosarjassa kahden joukossa.

Suomensarjan peleistä tulee nyt puolentoistaviikon tauko, koska valtaosa joukkueen palaajista pelaa myös C-tyttöjen SM-sarjaa, jossa tulevalla viikolla on peräti kolme peliä. Suomensarja jatkuu kotikentällä Laserkeskus-areenalla 22.7 kello 18 sarjakolmosta Raumaa vastaan. Naiset toivovatkin taas runsaslukuisen kotiyleisön tukea voitokkaan alkukauden jatkoksi.