Nuorisovaltuustolta aloite skeittipuiston rakentamisesta

0
Saloon rakennettiin uusi skeittiparkki viime keväänä. Puisto on ollut hyvin suosittu ja vetänyt väkeä myös muualta, muun muassa Turusta. Puisto sopii niin skeittareile kuin skuuttaajillekin.

Laitilan nuorisovaltuusto on tehnyt aloitteen skeittipuiston rakentamisesta. Aloitetta kesäkuussa käsitellyt sivistysvaliokunta otti siihen myönteisen kannan ja päätti, että skeittipuiston rakentamisehdotus käsitellään, kun valiokunta tekee investointiehdotuksia ensi vuoden talousarvioehdotukseen.

Laitilassa on ollut Valkojärven kentällä skeittiramppeja, jotka on kuitenkin poistettu käytöstä huonon kuntonsa vuoksi viime keväänä.

Nuoret ovat nostaneet skeittipuiston kunnostustarpeen esille viime syksynä pidetyssä keskustelutilaisuudessa, useissa yhteydenotoissa nuorisotoimeen sekä myös nuortenideat.fi -aloitekanavalla viime kevään aikana. Aloite on kerännyt 33 kannatusta sekä 11 kommenttia nuorilta.

Sivistysvaliokunta toteaa, että scoot-temppupotkulautailun ja rullalautailun suosio on kasvanut Laitilassa viime vuosina merkittävästi. Aloitteen mukaan skeittiparkin tuleekin soveltua rullalautailun lisäksi myös scoot-temppupotkulautailuun. Valiokunta katsoo, että skeittiparkki palvelisi kaikenikäisiä nuoria ja kannustaisi liikunnalliseen vapaa-ajanviettoon.

Nuoret ovat toivoneet skeittipuiston materiaaliksi betonia, joka puumateriaaliin verrattuna hiljainen alusta ja kestää myös hyvin vaihtelevia sääolosuhteita. Lisäksi sen on toivottu sijaitsevan helppojen kulkuyhteyksien päässä.

Sivistysvaliokunta toteaa, että temppupisteiden lisäksi puiston suunnittelussa on huomioitava muun muassa se, ettei sinne pääse ajamaan autoilla. Lisäksi todetaan, että parkin olisi hyvä sijaita mahdollisimman keskeisellä paikalla, jotta ilkivaltaa voitaisiin ennalta estää.