Osallistujaryntäys Laitilassa lauantaina järjestettäviin nuorisokansallisiin

0
Seuraennätyksiä tehtailleet Sara Honkakangas ja Neela Ihanmäki saavat runsaasti kilpasiskoja nuorisokansallisiin.

Ilkka Simola

Laitilan kentän tiivis kisajärjestelykausi jatkuu huomenna lauantaina Jyskeen perinteisten nuorisokansallisten merkeissä. Ennakkoon kisoihin on ilmoittautunut 201 urheilijaa edustaen kaikkiaan 38 seuraa.

Lajisuorituksia on luvassa reilut neljäsataa. Luvuissa on kasvua neljännes viime vuoden vastaavista.

Ohjelmassa on myös muutama aikuisten laji. Varttuneempien lajeista suosituin on uutena lajiohjelmaan otettu 200 metriä, jossa miesten puolella juostaan kaksi erää ja naisissa peräti kolme täyttä erää.

Laitilalaiset ovat mukana isolla porukalla Joni Vainio-Kailan johdolla. Tiistaina Turun Tilastopajacupissa ratakierroksen aidat ajassa 52,32 ilman vastusta kiertänyt nousukuntoinen mies hakee nyt nopeutta sileältä. Naisten puolella Jyskeen nopeat tytöt laittanevat seuran tilastoja uusiksi.

Melkoinen aitasirkuskin nähdään, kun valtakunnalliseksi ykköslajiksi nousseissa pika-aidoissa kisailee 70 11–15-vuotiasta tyttöä ja poikaa.

Isommat osallistujamäärä keräävät nuorempien sarjat. Näin muun muassa Turun tiistaissa kisoissa seuraennätyksia tehtailleet Sara Honkakangas ja Neela Ihanmäki saavat 11-sarjassa vastaansa 20 kilpasiskoa.

Sara otti Turussa nimiinsä 11-sarjan seipään seuraennätyksen ylitettyään 205 ja Neela loikki 3-loikkaa 10-sarjan ennätyslukemat 8.85. Kumpikin tulos meni valtakunnan kausitilastossa kolmannelle tilalle.

Laitilan kisoissa lasketaan 9- ja 11-sarjoissa myös niin sanotun kakkosottelun eli 4-otteluiden pisteet ja odotettavissa on paikkakunnan nimen runsas näkyvyys kärkitilastoissa.

Kun edellisviikon heittokisoissa paleltiin sateen armoilla niin nyt on luvassa helteen rajoille lämpenevä ihanteellinen kisasää.

Kisat alkavat klo 13 ja kestävät nelisen tuntia.