Piirimestaruuskisat tuulten armoilla

0
Akseli Hyytiän pm-kisojen urakointi tuotti viisi mitalia.

Ilkka Simola

Jyske jäi yleisurheilussa mestaruuksitta miesten ja naisten sekä 17-sarjojen Varsinais-Suomen piirimestaruuskilpailujen jatkuessa maanantaina Raisiossa toisen kilpailupäivän lajeilla.

Lähinnä voittoa oli kolme kakkossijaa urakoinut Akseli Hyytiä . Akseli aloitti ylittämällä seipäässä sentin vaille ennätyksensä 424, veti kahdesti 100 metriä alle aiempien aikojensa 11,64 ja 11,68 liialliseen myötäiseen ja päätti pitkän illan mittaan 639, pituusparhaastaan vain kolme senttiä. Vahvasta tulossarjasta huolimatta kisailta ei miestä tyydyttänyt. Ennätyksiä kun ei tullut.

Myös miesten satasella tuuli puhalsi yli sallitun Ilmari Vuorelan viidennen sijan ajalla 11,39 tuoneessa finaalissa ja samaan laariin menivät Verna Vuorelan 17-sarjan pronssia pari vuotta vanhempien kilpakumppanien vanavedessä kiitämät ajat 12,63 ja 12,70 eikä Aamu Airistokaan saanut aikaansa 13,95 tilastokelpoiseksi.

Jenina Luotonen otti hopeaa korkeudessa ylittämällä 154 ja kolmiloikassa Kiia Ihanmäen ennätyspomput 10,39 toivat pronssia. Lotta Metsärinnan 10,22 riitti viidenneksi ja Ella Hemmilän oman ennätyksen 9,72 sivuaminen yhdeksänneksi.

16-vuotiaan Niklas Antolan eka sileän ratakierroksen kokeilu toi neljännen sijan kelpoajalla 56,00 ja miesten sarjassa heittäneen Jouni Turkin keihäskaari 46,78 pronssia kolmisen metriä Laitilan Nuorisokansallisten tuloksesta jääden.

Pm-kisojen sarja jatkui kahtena seuraavana päivänä Rauman viime vuonna uusitulla kentällä Satakunnan piirin vastaavilla kisoilla. Pm-kisat kun nykyään ovat avoimia, matkasi lähikentälle myös joukko laitilalaisia. Ilma oli muuttunut lämpimästä koleaksi, mutta tuulen tuiverrus jatkui.

Tiistaina Verna Vuorelan 17-sarjan pronssia 200 metrillä tuonut aika 26,23 oli jo tytön viides peräkkäinen myötätuulitilastoon menevä juoksu.

Keskiviikkona Akseli Hyytiä kilpaili 17-sarjan 110 metrin aidoissa. Aitakorkeus on noussut ja aitaväli pidentynyt viime vuodesta.

Pronssiaika 16,06 on ensikokeiluna 10-ottelua ajatellen ihan mukava, mutta kuinkas muuten, sääntöjen ylittävässä myötätuulessa 2,3 m/sek. Keihäässä tuli puolentoistametrin kohennus omaan ennätykseen 700 gramman kepin kaartaessa hopealukemiin 47,85 eli lähes samaan kuin viime vuonna 100 grammaa kevyempi väline.

Naisten kolmiloikassa 16-vuotiaan Jenina Luotosen 10,56 myötätuulipomput oikeuttivat kolmanneksi ja 14-vuotiaan Kiia Ihanmäen pituusennätys 459 17-sarjassa viidenteen sijaan. Samanikäinen Aada Vuoriaho oli kuulassa neljäs 9.57 pukkaisulla.

Kolean kisaillan päättäneen miesten ratakierroksen Ilmari Vuorela kiersi pronssin arvoisesti aikaan 52,96 kolmisen kymmenystä ennätyksestään jääneenä. Ja 400 metrillä on tuulesta pelkkää haittaa.