Pilkingtonin Tampereen ja Laitilan yksiköissä yt-neuvottelut – Neuvotteluiden piirissä 550 henkilöä

0
Pilkingtonin Laitilan yksikössä alkavat tiistaina 7.7. yhteistoimintaneuvottelut. Arkistokuva.

Pilkington Automotive Finland Oy:n Tampereen ja Laitilan yksiköiden kuusi viikkoa kestävät yhteistoimintaneuvottelut alkavat tiistaina 7.7. Yhteistoimintaneuvottelut johtuvat koronapandemian vaikutuksista vientivetoisen yrityksemme tilauskantaan, kilpailukykyyn ja henkilöstöön. Valmistuskapasiteettia pyritään sopeuttamaan kysyntään nähden.

Toimenpidesuunnitelmat kohdistuvat yrityksen Tampereen ja Laitilan tehtaisiin ja ne koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Neuvotteluiden piirissä on yhteensä noin 550 henkilöä. Neuvottelut voivat johtaa enintään 150 neuvotteluiden kohteena olevan työntekijän tai toimihenkilön työsuhteen päättämiseen, toistaiseksi voimassa olevaan lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai työsuhteen ehtojen merkittävään tai vähäisempään muuttamiseen. Lisäksi neuvottelut voivat johtaa tilapäisiin, enintään 90 päivää kestäviin lomautuksiin koko henkilöstöä koskien.

– Liiketoiminnan yleiset näkymät ovat vaikeat markkinatilanteen ennakoimattomuuden vuoksi. Koronapandemian aiheuttamat ennennäkemättömät haasteet vaikeuttavat yrityksemme liiketoimintaa pysyvällä tavalla. Tilanteesta selviämiseksi yrityksen liiketoimintaa suunnitellaan sopeutettavaksi tulos- ja kilpailukyvyn turvaamiseksi, kertoo Pilkington Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi Parkkali .