Poika jäi kotiin Kievari Cupista – Pyhärantalainen Team Warmia ratkaisi voiton rankkarikisassa Laitilan Team Happoa vastaan

0
Voittajajoukkueen virallinen mestaruuspotretti. Joukkueessa pelasivat Jarkko Laivo, Alex Mäkelä, Konsta Kerttula, Konsta Salminen, Matias Henttula, Mikael Vahander, Niklas Ylitalo, Risto Saarinen, Teemu Nurmi, Timi Lehtonen, Viljami Lindqvist ja Jan Lindqvist.

Asko Tanhuanpää

Pasi ”Poju” Heinosen tekemästä Poika saunoo -kappaleesta tuli iso hitti, kun Suomi juhli keväällä 2011 jääkiekon MM-kultaa. Laulussa sanotaan muun muassa, että poika on tullut kotiin.

Viime lauantaina Pyhärannassa toisen kerran pelatussa jalkapallon Kievari Cupissa poika ei tullut kotiin, vaan tosiasiassa se jäi sinne, mihin kuuluukin. Turnauksen voiton vei nimittäin pyhärantalainen Team Warmia, joka kaatoi tiukassa loppuottelussa viime vuotisen mestarin eli laitilalaisen Team Hapon rankkarikisan jälkeen maalein 2–1.

– Voiton ratkaisi Alex Mäkelä , joka siirtyi pilkkukisaan tolppien väliin. Lukon A:ssa maalivahtina pelaava Alex oli ratkaisuhetkillä ohittamaton. Maalivahtiosastomme oli muutenkin kovassa vireessä, sillä rankkareita lukuun ottamatta torjuntavastuuta kantoi kiitettävästi Ihoden oma poika Teemu Nurmi , Team Warmian kapteeni Jarkko Laivo hehkutti.

Maalinteon finaalissa aloitti Team Hapon Tommi Riihimäki ja Warmian tasoitusmaalista vastasi sittemmin maalissa kunnostautunut Alex Mäkelä

– Joukkueeseemme oli kerätty tiukkojen testien perusteella pelaajia niin Pyhärannasta, Raumalta kuin Turustakin. Lukon A-junnuissa pelaavia kavereita oli useampia. Mukana oli tietysti myös Pyhärannan oma poika Niklas Ylitalo , joka on ehtinyt edustaa Lukkoa miesten Liigassakin, muistutti Laivo.

Kievari Cupissa oli mukana kaikkiaan yhdeksän joukkuetta eli viisi enemmän kuin vuosi sitten. Halukkaita olisi ollut enemmänkin, mutta kaksi joukkuetta jouduttiin jättämään pois liian myöhäisen ilmoittautumisen takia.

– Ilmassa oli todellista suuren urheilujuhlan tuntua. Pelaajia oli kentällä lähemmäs 150 ja katsojiakin sen verran, että piti tarkastaa koronasäännöt. Turnauksen jälkeen pelattiin tietysti vielä jälkipelit saunan lauteilla ja Kievarin karaokesta nauttien, Kievari Cupin ”presidentitär” Heidi Lavi tiivisti.

Kurinpidosta helteisessä turnauksessa vastasivat Maukke Kylänpää, Arto Justen, Sini Salo ja Esa Asmi . Kentän kunnosta puolestaan huolehtivat Myrskyn miehet Pekka Anto, Kimmo Kaupinsalo ja Jarkko Laivo.