Sprintterit vauhdissa Turussa

0
15-vuotias Verna Vuorela ylti nuorimpana aikusten sarjojen seuraennätyslistalle.

Ilkka Simola

Jyskeen pikajuoksijat olivat huippuvauhdissa Turun tiistaisessa Tilastopajacupissa. 15-vuotias Verna Vuorela passitti Heidi Knuutilan vuonna 2003 juokseman naisten 100 metrin seuraennätyksen historiaan kellottamalla lukemat 12,66 sallitussa 1,5 metrin myötäisessä. Oman ennätyksen parannus 0,17 sekunnilla teki tytöstä nuorimman aikuisten sarjan seuraennätyksen haltijan ja vei oman sarjan kausitilaston kolmannelle tilalle.

Hyvin kiihdytti myös 16-vuotias Carolina Crönroos kahden kymmenyksen ennätysparannuksella seuran kaikkien aikojen tilaston neljänteen tilaan vienneellä ajalla 12,88. Kun vielä 15-sarjan Lotta Metsärinta on kesäkuulla juossut 13,19 on naisten satasen Jyskeen TOP10:ssä jo kolme kirjausta kärkiviisikossa ja tyttöporukalla SM-viesteihin kelpaava vauhti.

Myös 18-vuotiaan Ilmari Vuorelan vauhti kiihtyy lupaavasti. Nyt syntynyt aika 11,27 jää vain sekunnin sadasosan hänen viime syksynä Laitilassa pidettyjen Koululiikuntaliiton kisojen isosta ennätyslohkaisusta.

Akseli Hyytiä jatkoi ennätystehtailuaan venyttämällä pituusponkaisuaan 20 sentillä lukemiin 642. Tulos oikeuttaa 16-sarjan kesän kotimaan tilastossa kolmannelle sijalle yhdenveroisesti nuorukaisen päälajina pitämän seishypyn kanssa.

Pituudessa pitkälle kurkotti myös Carolina Grönroos nousten tuloksellaan 515 Jyskeen naisten kymppilistalle.

Valtakunnallisella tasolla kisailtiin myös nuorempien sarjoissa Neela Ihanmäen ja Sara Honkankaan ottaessa kaksoisvoiton 11-tyttöjen 1000 metrillä ajoin 3.32,79 ja 3.32,94. Pari päivää aiemmin Neela juoksi Tuusulassa 10-tyttöjen seuraennätyksen ja valtakunnallisen kausitilaston kakkosajan 3.30,03. Saran aika menee 11-sarjan tilastossa viidenneksi.

Myös Jyskeen yleisurheilun ykköspari alkaa olla mukavassa vireessä. Perjantaina Uudessakaupungissa Venla Laiho paransi puolella sekunnilla 5 000 metrin kävelyn ennätystään kausitilaston kakkoseksi yltävään aikaan 23.46,06 ja Joni Vainio-Kaila osoitti nousukuntoa keskiviikon Jyväskylän GP-kisoissa lohkaisten taas kahdeksan kymmenystä 400 metin aitojen kauden parhaastaan ajalla 52,21. Edellä kotimaisista olivat vielä ennätyksensä tehneet Liedon Tuomas Lehtonen 51,41 ja Porvoon Jonni Blomqvist 51,92, mutta ero edellisviikon Espoon kisojen kahdesta sekunnista oli kutistunut jo lähemmäs iskuetäisyyttä.