Unohtuiko jotain?

0

Käsihygieniasta huolehtimisesta tuli koronan ansiosta kansalaisvelvollisuus, mutta viime päivinä tämä tärkeä rutiini on alkanut monilta unohtua. Kauppaan mennessä ja sieltä tullessa käsidesi ei olekaan ensimmäisenä mielessä.

Huomenna monet koronarajoitukset höllentyvät. Se herättää sekä huojennusta että hämmennystä.

Yli 500 henkilön tilaisuuksia saa järjestää ja suositukset etätyöstä eivät enää ole voimassa. Parin viikon päästä myös koulut avaavat ovensa.

Laitilassa ei ole isoja tapahtumia näköpiirissä, mutta naapurissa Uudessakaupungissa rajoitusten purkaminen näkyy jo viikonloppuna. Jäähallissa on tänään Minifarmi –tapahtuma, jonka piti alunperin olla toukokuussa. Messutapahtumia ei ole tällä seudulla maaliskuun jälkeen järjestetty, tuskinpa muuallakaan Suomessa.

On arvoitus, miten ihmiset lähtevät liikkeelle, mutta ainakin terassit ja iltatorit ovat vetäneet kesällä hyvin väkeä.

15 000 kävijämääriä kerännyt Karjurock Lokalahdella on siirtynyt elokuun puoliväliin. Tänä vuonna kävijämääriä on varauduttu rajoittamaan, ja turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Koronarajoitusten purkaminen ei tarkoita sitä, että tauti olisi hävinnyt. Kaupoissa, toreilla ja julkisilla paikoilla kannattaa edelleen pitää turvavälejä eikä käsien pesua saa unohtaa.

Asiantuntijat ovat julkisuudessa tällä viikolla tuoneet esille huolensa epidemian toisesta aallosta. Se ei ole väistämätön, mutta täysin mahdollinen.

Siihen asti kun tautiin on rokotus, voimme taistella virusta vastaan noudattamalla edelleen tutuiksi tulleita viranomaisten ohjeita muun muassa karanteenista ja hygieniasta. Mitä paremmin sen itse kukin meistä tekee, sitä paremmin saamme taudin leviämisen estettyä.

eija.eskola-buri@laitilansanomat.fi