Uusi Kolmijoen kulttuurireitti: Hinnerjoki, Kodisjoki ja Lapinjoen varrella sijaitseva Kuolimaan kylä näyttävät heinäkuussa maaseudun parhaat puolet

0

Kolmijoen kulttuurireitiksi nimetty uusi lähimatkailukohde kulkee kuvankauniissa satakuntalaisessa maalaismaisemassa ja tarjoaa 40 kilometrin säteellä museoelämyksiä, gallerioita, ITE-taidetta ja ammattitaidetta, kansatiedettä, paikallishistoriaa, traktoreita, puimureita, lampaiden rapsutusta, pientä ostettavaa, kahvia ja vohveleita. Reitin kohteissa on suven iloja niin lapsille kuin aikuisillekin, yllätyksiä sekä ensi kertaa tienoilla ajeleville että kaiken nähneille kulttuurinkuluttajille.

Hinnerjoella loksauttaa suut auki suuri ja monipuolinen museoalue sekä taidegalleriaksi muuntuva Kivinavetta 17 taiteilijan voimin. Kodisjoella saa henkistyä Väinö Ylenin patsastaiteesta ja nykytaiteilijain teoksista Väinö ja Hilma Ylenin sielukkaassa kotimuseossa.

Rauman Lapin Kuolimaalla avaa 17. heinäkuuta ensi kertaa ovensa ikivanhassa luhtiaitassa Jokivarren Aitan galleria, kesäkahvila ja tapahtumapiha. Kohteiden aukioloajat vaihtelevat; paras päivä lähimatkailla on sunnuntai.

KULTTUURIREITIN KESÄKOHTEET:

– Hinnerjoen museoalueeseen maatalouskaluineen, kotiseutuesineistöineen, sepänpajoineen, aittoineen ja riihineen kannattaa tutustua ajan kanssa. 1500 kahvikupin kokoelma ja kokonainen seinällinen puumerkkejä hiljentävät tutkiskelemaan yksityiskohtia.

Aukioloajat: 1.7.–7.8. ti–pe 12-16 sekä 30.8. asti su 13–15. Osoite: Luotteenperäntie 13, Hinnerjoki

– Hinnerjoen Kivimakasiinissa 17 taiteilijaa kokoaa työnsä. Valokuvia, kollaaseja, veistoksia, käsitöitä, keramiikkaa…

Avoinna kesäaikaan ja kesäsunnuntaisin 30.8. saakka samoin kuin museo, myös sopimuksesta. Pääsymaksuton. Osoite: Hinnerjoen kirkkotie.

– Kodisjoella on iloittu kymmeniä vuosia ITE-taiteilija Väinö Ylenin patsastaiteesta. Viljelijänä, myllärinä, muurarina ja muuna työskennellyt Väinö Ylen (1908–2000) muutti navettansa aikanaan galleriaksi ja veisti yleisön nähtäväksi yli 500 sielukasta betoniteosta. Näköispatsaita Mauno Koivistosta hiekkalaatikolla leikkivään. Väinö ja Hilma Ylenin kotimuseossa kohtaavat suloisesti pysähtynyt aika ja vaihtuvat nykytaiteilijoiden näyttelyt.

Aukioloajat 26.6.-2.8.: ke, to, la, su klo 12–16. Kuvataiteen päivänä pe 10.7. klo 12–16 ja 20.–26.7. joka päivä klo 12–16

– Jokivarren Aitan kesäkahvila, galleria ja tapahtumapiha on aivan uusi kohde Rauman Lapin Kuolimaalla. 1745 rakennettu aitta on jo itsessään nähtävyys, samoin sitä ympäröivä avara viljavainio ja laidunmaa lampaineen. Sen seinille ripustavat töitään hollantilainen taiteilija Judith van Grunsven, designer Katri Oikarinen, kuvataiteilija Taina Kuittinen ja runoilija Heli Laaksonen.

Aukioloajat: Avajaiset 17.7. klo 18–20 (Teosesittelyitä, poniajelua, kehruunäytös). Viikonloput 18.–19.7. ja 25.–26.7. klo 15–20. Maanantai-perjantai 20.–24.7. klo 17–20 Osoite: Hinnerjoentie 1108, 27260 Lappi. Ei pääsymaksua.