Viime torstain Iltatorilla kuultiin Soitinyhtye Wakkareita

0
Annabell-perunaa, punajuurta ja sipulia myyvät nuoret miehet Frans Heinonen ja Antti Lännistö. Heillä on aikomus tulla torille joka torstai. Asiakkaana Annikki Nyholm.

Kesäaikaan Laitilan torilla tapahtuu torstai-iltaisin. Torille on järjestetty ohjelmaa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Myyntitapahtumaan saadaan asiakkaita ja ohjelmalle yleisöä.

– On hienoa, kun Laitilassa järjestetään jotakin, että on elämää, kiittelee Annikki Nyholm mansikoitten myyntipaikalla.

Viime torstaina toriyleisöä viihdytti Soitinyhtye Wakkarit. Vakkarit on aikanaan Sakari Muuvilan aloitteesta syntynyt orkesteri. Sen ensimmäiset konsertit pidettiin Untamalan kulttuuriseuran tapahtumissa.

– Orkesterin repertuaari oli vallan nautittavaa. Melodista, kaunista ja viihdyttävää, kehuu torin naapurista musiikkia kuulemaan saapunut Pauliina Haijanen .

Soitinyhtye Wakkarit on Vakka-opiston bändisoittotoimintaa, ja sitä vetää ja ohjaa määrätietoisen tarmokkaasti musiikkipedagogi ja pianonsoiton opettaja Irina Nurmi . Orkesterin solisteina yleisön hurmasivat mukaansa tempaavalla tulkinnallaan Anne-Maria Antola-Pilppula ja Marita Lautaporras .

Soitinyhtye Wakkarissa on Sakari Muuvilan jälkeen ollut vierailevia rumpaleita. Orkesterin rytmi meni tanssimisesta pitävillä varmasti ”jalan alle”. Torstaina rummuissa hääräsi hiljattain orkesteriin mukaan saatu Esa Buri .

– Tänään oli toinen esiintyminen tässä orkesterissa. Sain innostukseni viime kesänä Jazzkukon musiikkileiriltä, kertoo Esa Buri.

– On me jännitetty, mutta se on mennyt tähän asti hyvin, vitsailee Esa Burin poika Riku Buri.

Harrasteviljelijät Taija Vuorio ja Tuomas Vuorio ovat tulleet torille myymään mansikoita.

– Hyvä kun järjestetään, mutta vähän virkeämpää saisi olla. Ilman ohjelmaa torimyyjillä tuskin olisi asiakkaita, toteavat Vuoriot.

Torin takareunalla seisoskelevat Jouni (Jokke) Varjo ja Tapio (Tapsa) Marttila pohtivat syitä toritapahtuman väkimäärän vähäisyyteen.

– Enemmän saisi olla myyjiä. Sade on pelottanut myyjiä pois, tietää Jokke Varjo.

– Kahvin myyjän pitäisi aina olla paikalla. Tänään hän valitettavasti puuttuu, kun ei autorikon takia päässyt paikalle, sanoo Tapsa Marttila.

Monille laitilalaisille on tärkeää, että paikkakunnalla tapahtuu edes jotain nyt, kun muita tapahtumia on peruttu. Ensi torstaina torilla kuullaan yhteislaulua ja seuraavana torstaina haastatellaan kesälaitilalaisia.

– Tämä on verraton toritapahtuma, jonka järjestäminen ei kuitenkaan tule kalliiksi. Aina on ohjelmaa ja useimmiten jokin teema, lupaa järjestelyjä hoitanut kulttuurisihteeri Jukka Vehmas .

– Tämä on laitilalaisten kesäolohuone. Täällä voi myydä mitä vain, ja myyntipaikka on ilmainen, kertoo ohjelmia suunnittelemassa ollut Lea Koskinen .