11 mestaruutta Vakkakisoista

0
Aino Hyytiän korkeuden ennätys 123 oikeutti 11-tyttöjen pronssille.

Ilkka Simola

Jyske oli ahkerin mestaruuksien saalistaja viime torstaina Mynämäessä järjestetyissä yleisurheilun Vakka-Suomen mestaruuskisoissa. 11 ykkössijallaan Jyske löi viime vuonna eniten kärkitiloja keränneen Uudenkaupungin Kenttäkarhut kolmella.

Kalannin Vankka keräsi viisi mestaruutta, Maskun Kataja kolme, Mynämäen Isku ja Vehmaan Kiisto kumpikin yhden Nousiaisten Suden joutuessa tyytymään himmeimpiin mitaleihin.

Jyskeläismestarit olivat Valtteri Valtonen P15 keihäs, Elias Hyytiä P13 pituus, Oskari Aaltonen P11 1000 m, Mikael Aulin P9 pituus, Verna Vuorela T15 100 m, Lotta Metsärinta T15 800 m, Kiia Ihanmäki T15 korkeus, Jasmin Vaskelainen T11 60 m, Neela Ihanmäki T11 1000 m, Sara Honkakangas T11 korkeus ja Kerttu Matikainen T9 1000 m.

Loppukesän leppeä ilta oli ihanteellinen tulostehtailuun etusuoran hienoista vastatuulta lukuunottamatta. Hieno kisailma näkyikin tuloslistalla 258:sta lajituloksesta peräti 134:n saadessa peräänä oma ennätys -merkinnän, personal best.

Yksi valtakunnallinen kärkituloskin saatiin Kenttäkarhujen Odelia Suutarin pukatessa kahden kilon kuulaa 7,10. Näin 9-tyttöjen kauden kärkitulos on nyt yksin Odelian nimissä.

Vakka-seurojen keskinäinen kilpailukausi oli nyt tässä. Poikkeusolojen takia alkukauden maastojuoksut, maasto- ja sukkulaviesti ja rataviestit jäivät suorittamatta. Kisailluksi tulivat vain moniottelut, ratakävelyt ja henkilökohtaiset kisat.

Yhteisellä päätoksellä kauden vakkamalja-pisteet jätettiin laskematta. Näin neljä vuosikymmentä jatkuneeseen maljakiertoon tuli välivuosi.