Akseli ja Lotta SM-moniotteluissa – Juoksut kulkevat, mutta kenttälajeihin jäi parannettavaa

0
Atleettiset ottelijat Kalannin Vankan Otto Hiivola, Jyskeen Akseli Hyytiä ja Vehmaan Kiiston Väinö Vähä-Kouvola.

Ilkka Simola

Viikonvaihteen SM-moniotteluissa Hämeenlinnassa Akseli Hyytiä aloitti mainosti 18-sarjan 10-ottelun parantamalla 100 metrin ennätystään reilulla kymmenyksellä aikaan 11,71. Pituus sujui myös hienosti 6,34 ponkaisulla, mutta kolmannessa lajissa kuulassa kaari 10,70 jäi puolisentoista metriä kauden parhaasta.

Korkeuden 158 on ennätyksestä huolimatta vielä kehitysvaiheessa, kun taas ensimmäisen päivän päätöslajin 400 metrin ensimmäinen kokeilu sujui mallikkaasti aikaan 54,40.

Toinen päivä ei alkanut yhtä hyvin 110 aitojen jäädessä kahden viimeisen aitavälin rytmin sekoamisen jälkeen aikaan 17,12 ja kiekon vaatimattomaan 23,06:een.

Seiväskin aiheutti ainakin valmentajaisä Ramille sydämen tykytystä aloituskorkeuden onnistuessa vasta kolmannella yrityksellä, ja tuloksen 404 jäädessä kesäkauden alhaisimmaksi. Seiväs muodostui lajin koko kärkiporukalle ongelmalliseksi, sillä kentällä oli SM-kisapaikaksi oudosti vain yksi samansuuntainen hyppypaikka. Näin parhaat hyppääjät joutuivat odottelemaan verryttelyhyppyjen jälkeen omaan vuoroaan lähes kolme tuntia, ja kaiken huipuksi hyppäämään päästessä alkoi jäätävä vesisade.

Keihäsennätyksen metrin parannus 48,91 taas piristi sarjaa ja ottelun päättänyt 1500 metrin aika 5.24,49 antoi yhteispisteet 5539 ja kymmenennen sijan.

Tutuimmista kilpakumppaneista Kalannin Vankan Otto Hiivola nousi toisen päivän vahvoilla heitoillaan viidenneksi pistemäärällä 6107 ja Vehmaan Kiiston Väinö Vähä-Kouvolan pisteet 4733 riittivät sijaluvalle 14.

Janakkalassa 15-tyttöjen 5-ottelussa kisailleen Lotta Metsärinnan kisa-avaus oli myös loistava 80 metrin aitojen ylittyessä lievästä vastatuulesta huolimatta ennätysajassa 12,15. Pituuden 4,64 jätti parantamisen varaa.

Keihäs lensi omalla tasolla 30,50 mutta korkeuden 138 ei tyydyttänyt alkuunkaan. 800 metrin aika 2.36,97 edellisiin lisättynä toi pisteet 2195 ja kahdeksannen sijan kolmenkymmenen ottelijatytön kisassa.

Onnistuneimmilla hypyillä olisi kuudes sija ollut saavutettavissa. Nyt sen vei Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Mea Toivonen pistemäärällä 2208. Mean pikkusisko Rania kunnostautui vuotta nuorempien sarjassa ottelemalla samalle sijalle.

Jyskeen molempien ottelijoiden valmentaja Rami Hyytiä näki urheilijoiden otteissa paljon hyvää. Juoksut kulkevat, mutta kenttälajeihin jäi parannettavaa. Uuteen yritykseen on vielä mahdollisuus syyskuun lopulla Laitilassa pidettävissä aluemestaruusotteluissa.